• Publicat:
Știri

#cugandullaanimale. Șarpe inofensiv și protejat, ucis de angajații unui magazin Kaufland după ce a fost găsit printre fructe și legume. Șeful DSP a încercat să îl salveze

#cugandullaanimale. Șarpe inofensiv și protejat, ucis de angajații unui magazin Kaufland după ce a fost găsit printre fructe și legume. Șeful DSP a încercat să îl salveze
Angajații unui supermarket Kaufland din municipiul Sfântu Gheorghe au ucis un șarpe pe care l-au descoperit printre rafturile cu fructe și legume.

Animalul, cu o lungime de aproximativ 70 de centimetri, este inofensiv și face parte dintr-o specie protejată, potrivit șefului Direcției Sanitar Veterinare (DSP) Covasna, Siko Barabasi Sandor.

Potrivit lui Sandor, este posibil ca șarpele să fi fost adus acolo împreună cu un transport de legume sau fructe.

Șeful DSP a adăugat, într-un comentariu publicat pe Facebook, că a luat legătura cu un herpetolog, pentru a prinde și elibera șarpele în natură, dar, până să ajungă acolo, angajații Kaufland au ucis animalul.

Șarpele de casă este o specie protejată de lege și e util omului, deoarece consumă insecte, șoareci, iar cei mai mari chiar și pui de șobolan.

DIn păcate, în România, prima reacție a oamenilor care se întâlnesc cu șerpi este să ucidă aceste animale, în loc să încerce să le protejeze. La sfârșitul lunii iulie, un șarpe de mari dimensiuni a fost ucis într-o gospodărie din Tulcea. Animalul făcea parte dintr-o specie vulnerabilă, „șarpele rău”, protejată de lege.

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale„. Dacă ați fost martori la cazuri de abuzuri comise față de animale, nu ezitați să ne trimiteți imagini sau clipuri video la adresa [email protected]. Vă mulțumim anticipat!

 

Inchide