EXCLUSIV | Producătoarea Betsy Beers, dezvăluiri din culisele „Queen Charlotte: A Bridgerton Story”: „La bază e ideea de femeie aflată la putere”

Publicat: 04/05/2023, 18:57

Netflix și Shondaland lansează, joi, mult așteptatul serial prequel „Queen Charlotte: A Bridgerton Story”, care aduce la viață o nouă versiune a universului Bridgerton. Înaintea lansării, producătoarea executivă Betsy Beers a dat un interviu, publicat în exclusivitate de Gândul, în care povestește, despre serial și temele pe care acesta le abordează, despre atmosfera episoadelor, despre asemănările și diferențele dintre „Queen Charlotte” și „Bridgerton”, dar și despre „marele experiment” și ce reprezintă acest fir narativ în contextul serialului.

Centrat pe ascensiunea reginei Charlotte către faimă și putere, acest prolog al universului Bridgerton spune povestea căsătoriei între tânăra regină și regele George, care a dat naștere unei mari povești de iubire, dar și unei schimbări în societate. Ea a dus la apariția înaltei societăți moștenite de personajele din Bridgerton.

Serialul, care îi are în distribuție pe India Amarteifio (tânăra Charlotte), Adjoa Andoh (lady Danbury), Michelle Fairley (prințesa Augusta), Ruth Gemmell (lady Violet Bridgerton), Corey Mylchreest (tânărul rege George), Golda Rosheuvel (regina Charlotte), Arsema Thomas (tânăra Agatha Danbury) și Julie Andrews (lady Whistledown), este regizat de Tom Verica și creat de Shonda Rhimes.

Extinderea universului Bridgerton și abordarea poveștilor din trecutul reginei Charlotte, al Agathei Danbury și al lui Violet Bridgerton reprezintă un demers extrem de interesant. Povestiți-ne puțin despre asta și despre lucrurile la care fanii se pot aștepta de la acest nou serial.

Legat de acest demers, ceea ce este minunat este faptul că am avut ocazia să spunem povestea originilor reginei Charlotte. Mulți dintre noi suntem fani înfocați ai serialului și aici mă includ și pe mine, chiar și așa, ca producătoare executivă. Mulți am fost curioși să aflăm cum s-a născut acest personaj uluitor, această forță a naturii, această femeie în jurul căreia, într-o mare măsură, se învârte întregul univers Bridgerton.

O mare parte din această lume este determinată și dominată de regina Charlotte, de punctul ei de vedere, de dispoziția sau de perucile ei.

Legat de posibilitatea de a spune această poveste, este grozav că, deodată, descoperim contextul din care provine Charlotte, felul în care s-a născut totul și motivele pentru care ia deciziile pe care le ia în universul din „Bridgerton”.

Ce ați discutat la început cu Shonda Rhimes despre acest serial și despre principalele teme pe care v-ați dorit să le abordați?

Când am început să discutăm despre acest serial, ceea ce ni s-a părut cu siguranță extrem de interesant, dar și esențial din punct de vedere tematic a fost ideea de femeie aflată la putere. Cum reușește o femeie să dețină și să-și exercite puterea într-o lume care, de regulă, este dominată de bărbați?

Interesant în această lume creată de Shonda este că întâlnim niște femei extraordinare, care găsesc o cale de a se descurca în universul intrigilor de la curte, al politicii și al provocărilor legate de gen pentru a triumfa și pentru a-și găsi dragostea și propriul sens în viață. Nu cred că publicul a mai văzut așa ceva până acum.

Cum ați abordat personajul reginei Charlotte, care este o reinterpretare ficțională a unei figuri istorice în universul Bridgerton? Cum ați trasat granița între istorie și ficțiune?

Shonda și-a făcut temele, a citit și s-a documentat foarte mult în legătură cu regina Charlotte. Rezultatul a fost acest personaj absolut unic, legendar și aproape clasic. Evident, ne-am luat o serie de libertăți în privința reacțiilor reginei Charlotte față de diverse evenimente care chiar s-au petrecut. Și, desigur, povestea ne arată de multe ori „cum ar fi fost dacă”.

Cred că, din multe puncte de vedere, realitățile din viața reginei Charlotte sunt descrise, tehnic, destul de precis. Dar atitudinea cu care regina Charlotte abordează aceste perioade și fragmente din viața ei sunt, în mod cert, elemente imaginate de Shonda. Mai ales pentru că este vorba despre istoria originilor ei, au fost mult lucruri pe care a trebuit să ni le imaginăm și să le gândim pentru a crea povestea trecutului și a relației ei cu regele George.

Secvență din serialul „Queen Charlotte: A Bridgerton Story”

Explicați-ne de unde începe această poveste și de unde pornesc aceste versiuni mai tinere ale îndrăgitelor personaje din „Bridgerton” în prima parte a serialului „Queen Charlotte”.

Publicul va avea o experiență extraordinară atunci când va viziona serialul ”Regina Charlotte”, pentru că va avea ocazia să vadă o serie de personaje îndrăgite din Bridgerton în primele etape ale vieții lor.

Pe regina Charlotte o descoperim ca tânără femeie care se îndreaptă către căsătoria cu regele Angliei, regele George al III-lea. Nu l-a întâlnit niciodată, nu știe absolut nimic despre el. Prin urmare, cunoaștem o femeie foarte tânără, care pătrunde într-o lume despre care nu știe nimic, într-o țară în care nu a mai fost niciodată, pentru a se mărita cu un bărbat pe care nu l-a mai întâlnit.

Ne sare imediat în ochi faptul că este o femeie cu un puternic simț al propriei identități. Este foarte inteligentă și determinată. Poate că este puțin nerăbdătoare, dar este o persoană care va trebui să absoarbă o mulțime de noi experiențe într-un timp foarte scurt.

De asemenea, îl cunoaștem pe viitorul ei soț, regele George, un personaj pe care abia dacă l-am văzut în Bridgerton. Unul dintre aspectele minunate ale acestui serial este că avem ocazia să aflăm mai multe despre regele George și despre trecutul lui. Destul de repede, aflăm că regele George se confruntă cu unele provocări de natură personală, care sunt dificil de depășit.

O întâlnim și pe incredibila lady Danbury, dar care nu este acea lady Danbury pe care am văzut-o în Bridgerton. Evident că este mult mai tânără și este căsătorită cu lordul Danbury, un bărbat mult mai în vârstă decât ea. Este o relație interesantă.

Avem, de asemenea, ocazia să observăm de unde a pornit acea Agatha Danbury pe care o cunoaștem. Ea este foarte abilă din punct de vedere politic și are un extraordinar simț al umorului. De asemenea, iubește mult viața. Dar, în primul rând, vedem cum evoluează ca strateg – deja știm cu toții din serialul Bridgerton că lady Danbury este regina strategiilor. Ea reușește să fie extrem de abilă în diverse situații și să se apropie de regină. Acum, publicul va putea vedea de unde au izvorât toate acestea și cum s-a născut instinctul de supraviețuire al Agathei, ceea ce este incredibil de interesant și de amuzant.

În plus, o cunoaștem pe lady Violet Bridgerton în chip de tânără adorabilă, care își iubește tatăl, extrem de fermecătoare, foarte curioasă și cu o anume inocență. Astfel, începem să observăm începuturile și elementele care au influențat evoluția acestei femei uluitoare, pe care am ajuns să o îndrăgim în Bridgerton, o femeie care iubește oamenii cu pasiune și care este o romantică.

Vorbiți-ne puțin despre cele două perioade de timp abordate în serialul ”Regina Charlotte” și despre felul în care povestea este împărțită între epoca georgiană și perioada Regenței descrisă în ”Bridgerton”.

Spre deosebire de ceea ce vedem în ”Bridgerton”, în serialul ”Regina Charlotte” abordăm două perioade diferite, între care pendulăm. Prima este perioada principală în care este plasată acțiunea, adică epoca georgiană din Anglia, un moment în care exista o altă arhitectură, o altă vestimentație și o estetică diferită. Aflăm despre viața la curte și despre regulile din lumea monarhiei din acea vreme.

De asemenea, avem fragmente întregi care se derulează în Anglia din perioada Regenței, adică în „prezentul” din serialul ”Bridgerton”, și revenim astfel la personajele și locurile pe care le cunoaștem și le adorăm.

În plus, există o poveste care se desfășoară în prezentul din ”Bridgerton” și care este legată, atât direct, cât și indirect, de povestea pe care o urmărim în epoca georgiană din ”Regina Charlotte”. Cele două povești se împletesc într-o manieră incredibilă și includ și câteva mistere. Singurul mod în care publicul va putea înțelege cu adevărat ceea ce va afla este că trecutul și prezentul se influențează reciproc.

Cum ați descrie atmosfera din serialul ”Regina Charlotte”și care sunt eventualele diferențe față de cea pe care o cunoaștem și o iubim din ”Bridgerton”?

Atmosfera din ”Regina Charlotte” este clasică pentru Shonda Rhimes, pentru că este o superbă combinație unică și perfectă de umor, durere, conflict, eleganță și emoție în fața unor evenimente care par insurmontabile și imposibil de gestionat. Dar, după mine, tonul este până la urmă unul de speranță însoțită de perseverență. Este incredibil de plăcut de vizionat, dar, totodată, există și foarte, foarte multă profunzime.

Publicul va avea parte atât de divertisment, care îi va permite să evadeze din realitate, cât și de posibilitatea de a percepe durerea și conflictul de care au parte personajele, care par foarte reale. Cred că e același sentiment ca în cazul serialului ”Bridgerton”, în care durerea, conflictul, dar și dragostea par foarte reale. Însă, în universul din ”Bridgerton”, atmosfera și tonul par un pic mai lejere.

În schimb, perioada din trecut din ”Regina Charlotte” are și frumusețe și lejeritate, dar și momente mai serioase, cu o atmosferă mai gravă.

Secvență din serialul „Queen Charlotte: A Bridgerton Story”

Cum o puteți descrie pe tânăra Charlotte în această etapă din viața ei? În ce fel se aseamănă și se deosebește de regina Charlotte pe care o vedem în ”Bridgerton”?

Când o cunoaștem pe regina Charlotte ca tânără femeie, este minunat că o putem vedea învățând cum să fie regină. Suntem foarte obișnuiți cu regina Charlotte din ”Bridgerton”, care cunoaște foarte bine jocul. Ea este o conducătoare cu incredibil de mult succes, este regală și definește lumea din jurul ei. Are multă experiență și este o veterană în privința războaielor de la curte. Însă este amuzant să urmărești o tânără femeie care abia s-a căsătorit și care a fost aruncată într-o lume despre care nu știe nimic, care trebuie să capete experiență și care descoperă ce înseamnă să fii regină.

Din punctul meu de vedere, faptul că Charlotte învață tot ceea ce este necesar pentru a-și putea îndeplini sarcina care i-a fost așezată pe umeri este o parte importantă a serialului. Este amuzant și captivant să vezi un personaj care se acceptă pe sine și se bucură de ceea ce este, care caută să găsească o cale să facă totul să meargă și care ajunge să înțeleagă ce responsabilități are ca regină, nu numai față de soțul ei, ci și față de familia, supușii și țara ei.

În timp ce încearcă să se descurce cât mai bine în rolul de regină, tânăra Charlotte încearcă să facă să meargă și relația ei cu regele George. Vorbiți-ne puțin despre acest aspect al poveștii.

O parte uriașă din acest serial abordează, desigur, povestea de dragoste dintre regina Charlotte și regele George, doi oameni care au ajuns împreună din motive politice, dar între care se naște o legătură incredibilă și o dragoste profundă, în ciuda șanselor minime și a obstacolelor imense. Acest lucru se poate vedea în ”Bridgerton”, dar este o adevărată plăcere și un privilegiu să putem înțelege cum s-a ajuns în punctul respectiv.

La tânăra Charlotte observăm un lucru prezent și la regina Charlotte din ”Bridgerton”, dar pe care ajungem să-l înțelegem și mai bine, și anume faptul că atunci când îi pasă de ceva, când este pasionată de ceva, simte că trebuie să acționeze. Vedem o femeie care începe să înțeleagă care este responsabilitatea ei și care, datorită pasiunii pentru acest bărbat, simte că este misiunea ei să fie persoana care are grijă de George, care îl susține și care este tot timpul alături de el.

În ”Regina Charlotte”, vedem și aflăm mai multe despre suferințele personale ale lui George. Spuneți-ne mai multe despre acest fir narativ și despre motivele pentru care a fost atât de important ca acest aspect să fie descris în cadrul poveștii.

Nu cred că există vreo cale de a spune povestea lui Charlotte fără a înțelege că, atunci când s-a măritat, ea s-a măritat cu un bărbat care se lupta cu aceste probleme. Din punct de vedere istoric, chiar și în ziua de astăzi există controverse legate de afecțiunea de care suferea, de fapt, regele George. Cred că acest aspect reprezintă o parte extrem de importantă a lumii în care Charlotte a fost aruncată.

O mare parte a acestui serial urmărește o femeie care încearcă să înțeleagă provocările pe care soțul ei le are de înfruntat și care este cea mai bună abordare în privința acestora.

Secvență din serialul „Queen Charlotte: A Bridgerton Story”

Ce ne puteți spune despre „marele experiment” și ce reprezintă acest fir narativ în contextul serialului?

Este minunat că este numit ”marele experiment”, pentru că acest lucru te face imediat să-ți pui tot felul de întrebări. În perioada aceea, politica Angliei era complicată, la fel ca politica din cea mai mare parte a lumii. Când a fost adusă din Germania pentru a se căsători cu George, a devenit imediat evident că Charlotte nu era albă. Una dintre ideile pe care Shonda le-a împletit cu povestea într-o manieră absolut genială a fost aceea că sosirea acestei femei a făcut ca și pentru alți oameni de culoare să fie posibil să urce în rang în cadrul societății britanice.

Multe dintre problemele cu care regina Charlotte se confruntă din perspectiva intrigii și a dramei au legătură cu „marele experiment” și cu felul în care va arăta înalta societate atunci când va fi integrată. Cu toții știm din ”Bridgerton” ce înseamnă înalta societate.

Serialul de față spune povestea nașterii universului din ”Bridgerton” pe care îl cunoaștem, pe care îl adorăm și care include un minunat amestec de oameni de diverse rase. Iar ipoteza pe care o propunem este că toate acestea s-au născut datorită reginei Charlotte care, odată sosită, a deschis ușa unui univers mai cuprinzător de persoane cu titluri nobiliare.

Serialul abordează provocările aferente acestui demers și arată cât de delicat este echilibrul atunci când încerci să schimbi ordinea din cadrul unei societăți.

Ce teme legate de rasă, clasă și regalitate a încercat echipa de creație să scoată în evidență prin intermediul firului narativ despre „marele experiment”?

Din punctul meu de vedere, este vorba mai mult despre faptul că schimbările sunt dificile.

Lucrurile cu care se confruntă regina Charlotte și multe dintre problemele abordate în serial au legătură cu faptul că evoluția și schimbarea nu pot avea loc fără durere și suferință.

Dragostea și pasiunea durabile presupun sacrificii. Iar pentru a primi ceva, trebuie să renunți la alte lucruri. Uneori, este vorba despre a culege roadele propriilor acțiuni, ceea ce, în cazul serialului nostru, duce la un moment în care Charlotte are o realizare. Alteori, este vorba despre un grup de oameni care gândesc într-o manieră învechită și care trebuie să accepte o nouă cale pentru ca lumea să poată merge mai departe. Și, uneori, este vorba despre a realiza că, dacă iubești cu adevărat un om, trebuie să lupți pentru el și trebuie să faci sacrificii ca să te asiguri atât din punct de vedere personal, cât și din perspectiva conducătorului că rezultatul este varianta cea mai bună.

Vorbiți-ne despre începutul relației dintre regina Charlotte și lady Danbury și despre felul în care evoluează această dinamică pe parcursul serialului.

În primul rând, în universul ”Bridgerton”, această relație este absolut încântătoare. Tot ceea ce pot spune este că ea nu dezamăgește nici în ”Regina Charlotte”. Când vizionezi ”Bridgerton”, te întrebi cum au ajuns aceste două persoane să fie prietene și în ce constă legătura dintre ele. Și asta pentru că lady Danbury are acea abilitate de a pătrunde în miezul lucrurilor care o distrag pe regina Charlotte pentru a o face să se concentreze.

O întâlnim pe tânăra Agatha Danbury într-un punct al vieții ei în care nici nu-i trece prin minte că s-ar putea schimba ceva. Și, deodată, apare această femeie care este noua regină a Angliei, iar lady Agatha Danbury este chemată să fie una dintre doamnele ei de onoare. Acesta este momentul în care cele două femei se întâlnesc și în care începe prietenia și legătura lor. Împreună, ele încurajează o schimbare majoră în societate.

Prin intermediul poveștii din ”Regina Charlotte”, vedem cum Charlotte ajunge să acționeze cu determinare și cum lady Danbury ajunge să aibă foarte multă încredere în sine în încercarea de a-și folosi vocea. Când o întâlnim pentru prima dată, lady Danbury are un soț pe care îl putem numi dominant și care are opinii puternice și dorințe cât se poate de clare, iar pentru ea nu este posibil să se facă auzită. Dar, pe parcursul serialului, vedem cum lady Danbury își găsește și își consolidează vocea și cum aceasta contribuie la puterea reginei Charlotte.

În acest serial avem și câteva personaje noi. Ne puteți vorbi despre prințesa Augusta, despre cine este ea și despre rolul pe care îl are de jucat în contextul general al poveștii?

O bună parte a serialului ”Regina Charlotte” are legătură cu femeile care sunt implicate în politică. ”Bridgerton” se concentrează asupra societății. Societatea și politica sunt cu siguranță legate și avem ocazia să pătrundem în mijlocul războaielor interne care se derulează la curte.

Prințesa Augusta este o dură și nu poate suporta proștii. În viața ei există o foarte mare provocare, și anume că are un fiu care nu funcționează pe deplin ca rege, iar ea este nevoită să creeze un univers în care toată lumea crede în el ca monarh și în domnia familiei, toate acestea fără a lăsa să se întrevadă că ar exista vreo problemă. Asta înseamnă că trebuie să conducă un guvern din umbră.

Aceasta este prima dată când publicul poate înțelege cu adevărat presiunea pe care Parlamentul și Camera Lorzilor o puteau exercita și puterea la nivel global pe care Anglia o avea în acea vreme. Totul se învârte în jurul acestui personaj strategic, care devine esențial atât în povestea reginei Charlotte, cât și în povestea Agathei Danbury.

Cred că prințesa Augusta este un personaj incredibil de agil, creativ și inovator, indiferent dacă o comparăm cu alte femei sau cu bărbați. Ea pune în mișcare acest concept numit „marele experiment”, dezvoltă o metodă pentru a face traseul prin societate mai ușor și trebuie să se descurce cu prețul pe care probabil îl va avea de plătit pentru asta.

Publicul are ocazia să înțeleagă ce riscuri personale imense își asumă în fiecare clipă și să observe persoanele din cadrul casei regale într-o manieră pe care nu cred că a mai întâlnit-o până acum.

Într-un fel, toate acestea prevestesc ceea ce aflăm despre regina Charlotte și ceea ce regina Charlotte învață de la ea, pentru că o mare parte din viața reginei constă în preluarea responsabilităților Augustei, în așa fel încât să se asigure că monarhia rămâne neatinsă și funcțională. Prințesa Augusta este un personaj extraordinar.

Adică publicul va avea sentimente mixte față de ea.

Pe măsură ce ai ocazia să cunoști mai bine acest personaj, pe măsură ce o vezi în diferite situații și pe măsură ce înțelegi mai bine prin ce a trecut, cu siguranță ajungi să o respecți. Eu am ajuns să o respect și să o iubesc.

Unul dintre lucrurile pe care încercăm mereu să le facem la Shondaland și pe care Shonda le face atât de bine este crearea de lumi în care personajele nu sunt bune sau rele, ci umane. Pentru că, până la urmă, publicul va ajunge să înțeleagă de ce aceste personaje sunt așa cum sunt și, poate, le va aprecia.

Unul dintre aspectele care îmi plac cel mai mult în această lume este ideea de a ajunge să cunoști pe cineva. În viață, niciodată nu poți să cunoști o persoană din clipa în care o întâlnești. Poți avea impresia că este într-un fel, dar, de fapt, poate să fie altfel.

În cadrul unei povești, pe parcursul unei perioade de timp, se poate simula o relație reală. Noi avem ocazia să vedem personajele trecând prin diverse dificultăți și având parte de provocări, dar și de triumfuri, ceea ce ne permite să le descoperim alte laturi pe care, în mod normal, nu le-am putea vedea.

Întâlnim, de asemenea, și o versiune mai tânără a lui Brimsley și un personaj nou din anturajul lui, pe nume Reynolds. Vorbiți-ne puțin despre Reynolds și despre rolul lui în universul din ”Regina Charlotte”.

În primul rând, cine n-ar vrea să-l vadă pe Brimsley în tinerețe? Nicio persoană din lume nu ar refuza așa ceva. Dacă îl privești pe Brimsley în ”Bridgerton”, te întrebi cum de a ajuns Brimsley să fie Brimsley. Din punctul meu de vedere, aceasta este o poveste despre originile reginei Charlotte, dar, la fel de important, este și o poveste despre originile lui Brimsley.

Reynolds este mâna dreaptă a regelui George, la fel cum Brimsley este mâna dreaptă a reginei Charlotte, iar relația dintre ei este încântătoare, specială și, pentru mine, o sursă de bucurie și speranță pe parcursul întregului serial. Tânărul Brimsley are foarte multe caracteristici pe care personajul le are și mai târziu, dar este tânăr. După ce îl cunoști și afli mai multe despre ceea ce face, realizezi de cât de multă vreme se află alături de regina Charlotte personajul Brimsley din ”Bridgerton”.

Există unele evenimente din ”Bridgerton” care capătă o semnificație mult mai adâncă după ce ai ocazia să vezi cum a evoluat relația dintre Brimsley și regina Charlotte în trecut. Relația lor din ”Bridgerton” nu vi se va mai părea niciodată la fel după vizionarea serialului ”Regina Charlotte”.

Costumele reprezintă o parte extrem de importantă a acestui univers. Povestiți-ne despre abordarea în crearea acestora pentru serialul ”Regina Charlotte”.

Este uluitor ce au reușit să facă Lyn Paolo și Laura Frecon în privința costumelor. Costumele corespund epocii georgiene, dar inspirația în privința designului vine din moda actuală. Cele două creatoare s-au asigurat că toate arată ca și cum ar putea fi contemporane, în condițiile în care au, în același timp, un aspect corespunzător epocii georgiene. Echipele din departamentul de creație au reușit să modernizeze înfățișarea clasică și tradițională. Culorile sunt incredibil de frumoase, uneori mai discrete, alteori strălucitoare.

În plus, a fost inventat un întreg nou stil, atât în privința machiajului și a coafurilor, cât și în privința costumelor. Rezultatul este absolut unic și, din multe puncte de vedere, acesta corespunde mai mult modei actuale decât stilului din epoca georgiană. Cred că lumea ar purta cu plăcere multe dintre aceste costume. Până și cămășile de noapte purtate de Charlotte sunt uluitoare și par să fie foarte confortabile. Există un episod în care se poate vedea cât de laborios este procesul necesar pentru ca regina Charlotte să arate perfect și atât de spectaculos.

Mi se pare extraordinar și că serialul arată care este prețul pe care o ființă umană îl are de plătit pentru a arăta atât de bine. Cum sunt o persoană care niciodată nu a încercat să arate atât de bine, sunt tot timpul uluită de faptul că, pentru regina Charlotte, prințesa Augusta și oricare dintre femeile din acel univers, o mare parte a efortului de a-și îndeplini îndatoririle ține de importanța eleganței și a aerului regal, care necesită mult ajutor și foarte mult timp.

Secvență din serialul „Queen Charlotte: A Bridgerton Story”

Ați menționat machiajul și coafurile, care sunt, de asemenea, esențiale în estetica serialului. Vorbiți-ne despre aceste elemente vizuale din serialul ”Regina Charlotte”.

Când am discutat despre machiaj și coafură, un subiect central au fost perucile. În adevărata tradiție britanică din epoca georgiană, toți bărbații purtau peruci. Ne-am luat anumite libertăți legate de diverse aspecte ale poveștii și, după cum știm cu toții, nimic din această lume nu este exact așa cum era în realitate.

Așadar, partea de creație în privința machiajului și a coafurilor îi aparține, fără îndoială, lui Nic Collins. Am încurajat-o pe Nic să ia în considerare în special personajele și am scos în evidență faptul că serialul nu este unul istoric, aspect care se poate observa și în ”Bridgerton”.

Din perspectiva înfățișării, unul dintre momentele mele preferate este cel din primul episod, în care regina Charlotte sosește la propria ei nuntă. Există o discuție despre ce ar trebui să poarte și cum ar trebui să arate. Iar când ajunge la nuntă, are cea mai voluminoasă, magnifică și naturală coafură. Când o privești, îți spui: „Acum știu de unde se trage înfățișarea reginei Charlotte din Bridgerton. Înțeleg perfect.”

În serial apar și tot felul de bijuterii uluitoare. Vorbiți-ne despre aceste elemente de design și spuneți-ne dacă aveți vreo bijuterie preferată din acest serial. 

Este greu de ales o bijuterie preferată, pentru că toate sunt superbe. Piesele sunt elegante, dar nu exagerate. Nu sunt niciodată de prost gust, prea mari sau ostentative, dar sunt absolut spectaculoase.

Diadema pe care regina Charlotte o poartă la nunta ei este unul dintre cele mai frumoase obiecte pe care le-am văzut în viața mea. Sunt, de asemenea, fascinată de colierele ei. Și, până la urmă, cine n-ar fi?

Întregul serial este plin de bijuterii. Este vorba despre bijuterii 24 de ore pe zi, șapte zile din șapte. Este locul în care aș vrea să trăiesc. Și, ca femeie căreia îi plac bijuteriile, nu mă pot sătura.

Lyn Paolo și Laura Frecon au găsit piese extraordinare, iar Nic Collins a lucrat cu ele și a găsit diverse modalități de a le integra, acestea nefiind purtate numai la gât sau în urechi, ci și în păr sau pe haine. Totul este absolut spectaculos.

Secvență din serialul „Queen Charlotte: A Bridgerton Story”

Aș vrea să mă refer puțin și la uniformele bărbaților. Cu toții vorbim despre doamne, dar uitați-vă la regele George!

Corey poartă lucruri incredibil de sofisticate și pot să spun că aș purta cu plăcere cele două ținute ale lui de la nuntă. Și uniformele purtate de Brimsley și Reynolds sunt superbe. Dacă întrerupi vizionarea, te oprești asupra unui cadru și îl privești pur și simplu, te gândești: „Voi lua prânzul și nu voi face altceva decât să mă uit la acest ecran.” Și asta în condițiile în care imaginea nu este în mișcare.

Cu ce sperați că va rămâne publicul după vizionarea serialului?

În primul rând, sper că publicul se va bucura să înțeleagă de unde vin aceste personaje. Cred că nu se ivește prea des ocazia să te întorci în timp și să recreezi într-o altă perioadă un univers atât de îndrăgit. Dar sper că oamenii vor viziona și vor realiza că trebuie să ai pasiune și să iubești cu adevărat ceea ce faci, dar și că trebuie să creezi strategii și să lupți pentru lucrurile la care ții și că, până și în situațiile inimaginabil de dificile, poate exista o dragoste incredibilă între prieteni, în cuplu sau față de țară. Acesta este un serial în care explorăm toate aceste tipuri de dinamică.

Mi-ar plăcea ca oamenii să înțeleagă care este natura datoriei și ce înseamnă sacrificiul. Dar, în principal, sper că oamenii se vor simți bine vizionând serialul și că vor putea evada într-o lume care, în ciuda faptului că provocările întâlnite par absolut diferite, este, de fapt, foarte asemănătoare cu lumea noastră și include obstacole cu care încă ne mai confruntăm în fiecare zi. Aceasta este o lume în care femeile își pot găsi un loc și o voce pe care o pot și folosi.

Foto: Liam Daniel/Netflix


CITEȘTE ȘI:

„Queen Charlotte: A Bridgerton Story”, din 4 mai, pe NETFLIX | VIDEO

Netflix anunță care este cel mai vizionat serial din istorie! În numai o lună, a strâns 82 de milioane de accesări!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice