Prima pagină » Actualitate » Ai grijă ce MĂNÂNCI, înainte de un zbor cu avionul. Ce alimente nu ar trebui consumate, când știi că urmează o asemenea călătorie

Ai grijă ce MĂNÂNCI, înainte de un zbor cu avionul. Ce alimente nu ar trebui consumate, când știi că urmează o asemenea călătorie

Ai grijă ce MĂNÂNCI, înainte de un zbor cu avionul. Ce alimente nu ar trebui consumate, când știi că urmează o asemenea călătorie
Sursa - Caracter ilustrativ

Când călătorești cu avionul, fie că e un zbor scurt sau lung, este recomandat să eviți anumite unele alimente înainte de zbor.

Schimbările de altitudine pot afecta organismul și mai ales sistemul digestiv. Unele studii efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că în timpul unui zbor se produc modificări fiziologice subtile, care pot genera disconfort.

Tocmai de aceea, specialiștii recomandă o atenție sporită la meniu, înainte să zbori cu avionul, pentru sunt niște alimente pe care mai bine nu le mănânci, iar explicația este una simplă.

În momentul în care avionul urcă la altitudini ridicate, presiunea atmosferică scade considerabil în cabină și acest lucru determină expansiunea gazelor din stomac și intestine.

Consecința poate să fie o senzație de balonare, iar în unele cazuri chiar dureri abdominale. De asemenea, sunt persoane care simt nevoia frecventă să elimine gaze, iar aerul din cabină favorizează și deshidratarea.

Evită produse de tip fast-food, înainte de zbor

Alimentele de tip fast-food trebuie evitate înainte de zbor pentru că sunt greu de digerat și pot provoca nu doar senzații de balonare, ci și stări de greață, iar riscul de constipație este crescut. Mai mult, statul pe scaun limitează mobilitatea intestinală, dar și circulația sângelui, scrie Fanatik.

În general, specialiștii ne recomandă să evităm în primul rând alimentele care favorizează producerea de gaze, cum ar fi: fasolea, lintea, năutul, varza, broccoli, conopida, kale, dar și ceapa și usturoiul.

La rândul lor, legumele și fructele consumate în cantități mari pot declanșa un disconfort suplimentar. Concluzia este că toate aceste alimente pot genera un volum suplimentar de gaze, iar efectele devin și mai neplăcute la altitudine.

Sursa – Caracter ilustrativ: Hepta

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele