Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni

Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Sursa foto:
Publicat: 24/04/2024, 17:09
Actualizat: 24/04/2024, 19:16

Tânărul a făcut acest lucru cu scopul de a efectua un experiment social ciudat care a fost conceput pentru a obține mai multe vizualizări pe YouTube. În puțin timp a renunțat la provocare după ce și-a exprimat îngrijorările cu privire la sănătatea sa.

Mike Black și-a propus să înceapă de la zero, demonstrând în același timp capacitatea de a câștiga un milion de dolari în doar douăsprezece luni. Black a fost antreprenor toată viața sa, dar în iulie 2020 a luat decizia de a renunța la toate, inclusiv mașina, casa și toți banii săi, potrivit Daily Mail.

„Am văzut o mulțime de oameni deprimați după ce au pierdut totul în timpul pandemiei”

Mike Black a oferit o explicație într-un videoclip pe YouTube, spunând: „Am avut chiar un prieten care a pierdut peste noapte o afacere de 10 milioane de dolari”. Mike a avut dorința de a-și ajuta prietenii să-și refacă viețile și să demonstreze că munca și norocul nu sunt necesare pentru a deveni milionar.

Black a renunțat la provocare din cauza problemelor de sănătate: „Am decis oficial să pun capăt proiectului mai devreme”. El a făcut o declarație pe YouTube, spunând: „Acum, oricât de mult mă doare să fac asta, mai ales când mai sunt doar două luni, simt că este lucrul corect”.

„M-am confruntat cu multe lucruri pe plan personal, iar recent s-a întâmplat ceva care m-a împins cu adevărat la limită. Sănătatea mea a scăzut până în punctul în care chiar trebuie să încep să am grijă de ea”, a spus el.

Mike a explicat că a suferit, de asemenea, de două boli autoimune care i-au provocat o „oboseală cronică” și o alta care i-a atacat articulațiile. „O mare parte din ceea ce a ieșit la iveală pentru mine este ceea ce contează cu adevărat, sănătatea și recunoștința”, a spus el.

Cum a reuşit să câştige bani

Ideea lui Mike s-a numit „Million Dollar Comeback Challenge” – să pornească de la zero și să construiască o nouă afacere, ajungând să valoreze un milion de dolari în decurs de un an.

Însă provocarea a fost mult mai dificilă decât ar fi putut anticipa el. Încă din prima zi ca om al străzii, a experimentat cât de dură era viața pe străzi și s-a gândit să doarmă pe o bancă. Oamenii au refuzat să-i dea apă și nu a reușit să găsească un loc unde să înnopteze. În cele din urmă, un bărbat cu o rulotă i-a permis să stea câteva nopți în duba sa. Mike a început cu puțin și a reușit să câștige primii 300 de dolari vânzând mobilă online.

Până în a cincea zi a provocării, el a făcut suficienți bani pentru a-și cumpăra un computer. După aproape două săptămâni, a reușit să își asigure propriul spațiu de birou și, după puțin peste o lună, Black avea în sfârșit propriul loc pe care l-a închiriat. La trei luni de la începerea provocării, spiritul antreprenorial al lui Mike părea să strălucească, după ce s-a angajat ca manager de social media, reușind să obțină clienți și chiar să creeze propria marcă de cafea.
Black a încheiat provocarea după 10 luni, cu doar 60 de zile rămase de parcurs. Reușise să câștige un total de 64.000 de dolari.

În ciuda faptului că nu a reușit să facă milionul de dolari pe care și-l propusese, Mike spune că a fost totuși un experiment de succes, după ce a demonstrat cum a fost posibil să-și reconstruiască viața prin puterea voinței. „Ar trebui să ne amintim întotdeauna să îi ajutăm pe cei care au nevoie, pentru că ar putea fi oportunitatea de care au nevoie”, a adăugat el la final.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Cum arată Prințesa Kate Middleton acum, la 2 luni după ce a început chimioterapia. Unde...
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare...
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Ultimele imagini cu micuţa Raisa în viaţă. Copila ar fi fost ucisă de verişorul ei...
El e criminalul Raisei! Polițiștii l-au săltat și l-au dus la audieri
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei. Polițiștii l-au reținut și dus la audieri....
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Rovinieta își păstrează valabilitatea dacă schimbi numărul de înmatriculare?
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
ERUPȚIE MONSTRU pe Soare! Radiații și PLASMĂ în drum spre Pământ
Volodimir Zelenski, la un pas să fie ucis. A fost trădat. Cine plănuia să-l omoare
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
Cum s-a ferit Smiley de scandaluri: ”Nu prea mă cert cu lumea în general”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
O substanță din rodii ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer
×