Firea reacționează după criticile la adresa candidaților pentru București: Dacă aş fi pus bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti, adversarii ar fi spus că plâng prea tare şi nu ţin bine suzeta! – FOTO

Firea reacționează după criticile la adresa candidaților pentru București: Dacă aş fi pus bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti, adversarii ar fi spus că plâng prea tare şi nu ţin bine suzeta! - FOTO
Firea reacționează după criticile la adresa candidaților pentru București: Dacă aş fi pus bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti adversarii ar fi spus că plâng prea tare şi nu ţin bine suzeta! / Sursă FOTO: Gabriela Firea - Facebook
Publicat: 19/08/2020, 15:08
Actualizat: 19/08/2020, 15:09

Recent, Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primăria Bucureștiului împreună cu lista candidaților pentru Capitală, care a fost criticată de anumiți oameni politici. Actualul primar se apără susținând că „și dacă și pus bebeluși de la Maternitatea Giulești, adversarii ar fi spus că plâng prea tare și nu țin bine suzeta”.

Gabriela Firea a declarat recent că bucureștenii au de ales între echipa sa, cu o muncă onestă și corectă, dovedită de controalele săptămânale realizate de instituțiile statului, și candidatul dreptei unite, ale căror propuneri vor aduce românii în pragul sărăciei extreme și a șomajului.

Primarul Capitalei: „Bucureștenii au de ales între mine, cu o echipă onestă și corectă, și candidatul dreptei unite care îi va aduce pe bucuresteni în stadiul de săracie extremă”

„Toți se plâng de poluare, dar nu vin cu soluții, tocmai pentru a da motive bucureștenilor să fie supărați. Toată lumea știe că lucrările Centurii Capitalei și a Metroului aparțin Guvernului.

Deși lucurile par foarte complicate, ele sunt simple: bucureștenii au de ales între mine, care voi continua toate proiectele de dezvoltare ale Capitalei, echipa mea, care a fost și este o echipă onestă și corectă. Stau mărturie toate controalele pe care le avem săptămanal de la toate instituțiile statului și din care am ieșit foarte bine; unii inspectori ne-au felicitat și ne-au spus că suntem modele de bune practici pentru intreaga țară și candidatul dreptei unite care a anunțat cât se poate de clar, că în momentul în care va ajunge la Primăria Capitalei, în primul rând va ajusta, în sensul eliminării drastice a subvențiilor pentru transportul public în comun și pentru termoficare. Asta însemnă că fiecare bucureștean, în loc să plătească 1,3 lei sau 1,5 lei pentru un traseu regional, va plăti 6 lei, iar pentru termoficare, spre exemplu, o familie într-un apartament cu 3 camere, va plăti în loc de 300 de lei, 600 de lei. Avem peste 1, 5 milion de bucureșteni care folosesc zilnic transportul public în comun, peste 1,5 milion de bucureșteni care sunt racordați la rețeaua de termoficare. Vă dați seama ce ar însemna aceste lucurui pentru bucureșteni?

Înseamnă să îi aducem pe bucureșteni în stadiul de săracie extremă”, a declarat Gabriela Firea recent.

Nicușor Dan, despre lista lui Firea: „Nu sunt capabili să-i înțeleagă pe bucureșteni și să-i respecte”

Ulterior, Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS pentru Primăria Capitalei, a criticat lista propusă de Gabriela Firea pentru Consiliul General al Municipiului București. Acesta a spus că pe listă se află nume triste din istoria expirată a României postdecembriste și persoane cu probleme penale.

„Primarul PSD Gabriela Firea și PSD au dovedit, încă o dată, prin numele propuse pentru Consiliul General, că nu sunt capabili să-i înțeleagă pe bucureșteni și să-i respecte. Nume triste din istoria expirată a României postdecembriste, persoane cu probleme penale – între care și un fost reprezentant de seamă al clubului de fotbal Victoria București, de sub tutela Miliției și Securității – aceasta este oferta pentru Capitala României, în anul de grație 2020. Cu ce o să ajute Petre Roman la modernizarea Bucureștiului, o să planteze panseluțe, din nou, în Piața Universității? O să ofere consiliere pentru un nou 10 august? Cum o să le facă viața mai bună bucureștenilor Dumitru Dragomir? O să-i învețe pe cei din Primărie cum să organizeze licitațiile, o să aducă modelul ceaușist de dezvoltare urbană? Doamna Firea închide apa caldă și lumina de pe acum, nu văd ce ar putea aduce nou domnul Dragomir”, a scris Nicușor Dan marți pe Facebook.

Nicușor Dan mai spune că „o bătaie de joc mai mare nici nu se putea”, afirmând că Gabriela Firea a venit cu aceste nume deoarece este izolată complet.

„O bătaie de joc mai mare nici nu se putea. Gabriela Firea este izolată complet, nu mai poate să adune nici măcar o listă de consilieri din propriul partid, după ce a fost respinsă, pe rând, de toți foștii parteneri politici cărora le propusese participarea în alianță la alegeri. Fără sprijin politic, fără sprijin din partea bucureștenilor, fără viziune, fugind la rândul său de sigla de partid, Gabriela Firea vine astăzi cu o listă de consilieri din negura istoriei postdecembriste, care jignește memoria bucureștenilor și care arată cât de mult prețuiește această doamna orașul care i-a oferit șansa de a-l conduce. O dată este mai mult decât suficient. Este timpul ca acest așa-zis primar să plece împreună cu toate personajele de tristă amintire pe care încearcă acum să le reactiveze ca să distrugă complet Bucureștiul”, a mai scris Nicușor Dan.

Firea reacționează prompt: „Dacă aş fi pus bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti adversarii ar fi spus că plâng prea tare şi nu ţin bine suzeta!”

În acest context, Gabriela Firea își apără deciziile și precizează că s-a consultat cu proprii colegi înainte de a întocmi lista de candidaţi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi nu regretă alegerile făcute.

„Vreau să le mulțumesc pentru că susțin lista mea și nu dau crezare bârferlor de pe rețelele de socialiare. Să îi reproșezi domnului Roman vârsta și să spui că nu poate lua decizii din cauza vârstei este un lucru extrem de urât. Avem și persoane tinerele pe lista”, a afirmat Firea.

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări și despre Dumitru Dragomir, punctând că nu îi pătează imaginea întrucât nu există o hotărâre definitivă de condamnare în cazul lui și oricum românii o cunosc pe ea așa cum este.

„Dacă aș fi propus și bebeluși de la Maternitatea Giulești, adversarii mei ar fi spus că plâng prea tare, că pampersul este prea ud, că nu ţin bine suzeta”, a mai afirmat primarul general al Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase