Judecătorul Ciprian Ghiță de la Curtea de Apel București, care a hărțuit jurnaliștii Luju cu plângere la DNA, a fost trimis în judecată disciplinară

Judecătorul Ciprian Ghiță de la Curtea de Apel București, care a hărțuit jurnaliștii Luju cu plângere la DNA, a fost trimis în judecată disciplinară
Publicat: 22/02/2024, 12:54

Ciprian Alexandru Ghiță de la Curtea de Apel București va fi judecat de Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, scrie Lumea Justiției. El este judecătorul care a hărțuit jurnaliștii de la Lumea Justiției cu o plângere depusă la DNA, în care i-a acuzat că ar fi făcut grup infracțional organizat cu Google, niște avocați pe care nu îi cunoaștem și cu președinta de onoare a AMR, judecătoarea Viorica Costiniu, pe motiv că am publicat un material în care am dezvăluit că acesta l-a condamnat pe fostul șef ANAF Șerban Pop pentru fapte prescrise, situație confirmată ulterior de Înalta Curte.

Inspecția Judiciară îl acuză la Cristian Ghiță că s-a folosit de funcție într-un dosar penal în care nu avea calitate, scrie Lumea Justiției.

Judecătorul Ciprian Ghiță a fost trimis în judecată disciplinară de Inspecția Judiciară, magistratul CAB fiind acuzat de comiterea a două abateri disciplinare:

– încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții (art. 271 lit. a din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor);

– folosirea funcției deținute pentru a obține un tratament favorabil din partea autorităților sau intervențiile pentru soluționarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toți cetățenii (art. 271 lit. a din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor).

Primul termen la Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară va avea loc în săptămâna viitoare, 28 februarie 2024.

Faptele lui Ciprian Ghiță

În ceea ce privește acuzațiile concrete pentru care va fi judecat Ciprian Ghiță, Inspecția Judiciară dezvăluie că acesta a formulat cereri și contestații într-un dosar penal în care nu avea calitate, demersuri care în realitate foloseau altor persoane. De asemenea, același Ghiță s-a folosit de funcția de judecător pe care o deține, susținând că se bucură în presă de notorietate.

„Faptele domnului judecător Ghiță Ciprian-Alexandru din cadrul Curții de Apel București – Secția I penală de a formulă cereri și contestații într-un dosar penal în care nu avea calitate, acte ce foloseau în fapt altor persoane, folosindu-se de funcția deținută și pretinzând că se bucură în mass media de notorietate, reprezintă elementele constitutive ale abaterilor disciplinare prevăzute de dispozițiile art. 271 lit. a și m din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor”, sunt acuzațiile Inspecției Judiciare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului