PANDEMIE. Angela Merkel a spijinit OMS în timpul convocării cu liderii G-7, după decizia lui Donald Trump de a îngheța finanțarea

PANDEMIE. Angela Merkel a spijinit OMS în timpul convocării cu liderii G-7, după decizia lui Donald Trump de a îngheța finanțarea
UNIUNEA EUROPEANĂ. Angela Merkel prezintă priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE/ Avertismentul privind Brexit / Sursă FOTO: Twitter
Publicat: 17/04/2020, 14:46
Actualizat: 06/04/2021, 14:50

Cancelarul german, Angela Merkel, a apărat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în timpul unei convocări a liderilor Grupului celor șapte (G-7) joi, la două zile după decizia președintelui Trump de a îngheța finanțarea americană pentru organismul global în mijlocul pandemiei coronavirusului .

OMS a fost atacat de Trump și aliații săi pentru ceea ce consideră că oferă acoperire Chinei în primele zile ale focarului și pentru opunerea restricțiilor de călătorie, treansmite Bloomberg.

Steffen Seibert, purtător de cuvânt al guvernului german, a declarat că Merkel a subliniat apelul că pandemia necesită un „răspuns internațional puternic și coordonat” și a exprimat „sprijin deplin OMS” și altor parteneri internaționali.

Citirea apelului de la Casa Albă a subliniat sprijinul financiar acordat de grup OMS, precum și criticile pe care Trump le-a adresat organizației.

„Liderii au recunoscut că națiunile G-7 contribuie anual cu mai mult de un miliard de dolari la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), iar o mare parte a conversației s-a centrat pe lipsa de transparență și gestionarea greșită cronică a pandemiei de către OMS”, a spus Casa Albă. în citirea sa. „Liderii au cerut o revizuire aprofundată și un proces de reformă.”

Trump a anunțat că administrația sa va opri finanțarea OMS, un braț al Organizației Națiunilor Unite, în așteptarea unei analize a manipulării pandemiei coronavirusului. SUA este cel mai mare contribuitor la OMS.

Președintele a protestat împotriva OMS pentru că s-a opus restricțiilor de călătorie pe scară largă – o măsură pe care Trump a susținut-o în repetate rânduri că a folosit cu mare efect pentru a proteja SUA împotriva virusului – și a acuzat-o că nu a reușit să efectueze rapid și să împărtășească informații precise despre COVID-19 , boala cauzată de virus.

Decizia Casei Albe a atras critici din partea democraților, a experților în sănătate publică și a altor lideri mondiali care avertizează că mijlocul unui focar global nu este momentul să întrerupă finanțarea pentru una dintre puținele entități care coordonează un răspuns la nivel mondial.

Un purtător de cuvânt al președintelui francez, Emmanuel Macron, a declarat că țara regretă decizia lui Trump.

Șeful de politică externă al Uniunii Europene a pus la îndoială mișcarea de pe Twitter, spunând că OMS are „nevoie mai mult ca niciodată pentru a ajuta la conținerea și atenuarea pandemiei #coronavirus”.

G-7 oferă o imagine a modului în care țările se confruntă cu dilema momentului în care se pot reduce restricțiile

În fața alegerilor din  toamnă, Trump a declarat că este nerăbdător să redeschidă cea mai mare economie a lumii imediat ce este sigur în acest sens. El va lansa ghiduri mai târziu joi cu privire la modul în care anumite state se pot redeschide.

Casa Albă a declarat că liderii G-7 au convenit, de asemenea, să-și îndrume guvernele „să lucreze împreună pentru a pregăti toate economiile G-7 pentru a se redeschide în siguranță și pe o fundație care va permite națiunilor G-7 să restabilească creșterea economică cu sisteme de sănătate mai rezistente și lanțuri de aprovizionare de încredere. ”

În Germania, Merkel a început procesul lent de reducere a restricțiilor, deși unele limite vor rămâne luni întregi.

„Cred că am recunoscut cu toții apelul cât de important este să ne coordonăm și să colaborăm”, a declarat premierul canadian, Justin Trudeau, reporterilor din Ottawa. Canada a sprijinit eforturile internaționale de a dezvolta un vaccin și de a ajuta țările în curs de dezvoltare, cu ajutor precum scutirea datoriilor, a spus el.

Prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, are în vedere planurile de a ușura restricțiile, în timp ce președintele francez Emmanuel Macron și-a prelungit poziția și a spus că țara este nepregătită. U.K. și-a extins și blocarea la nivel național, iar Japonia procedează la fel, întrucât sprijinul primului ministru Shinzo Abe a scăzut. Trudeau a avertizat că restricțiile ar putea dura săptămâni întregi.

Ministrul german de externe, Heiko Maas, care s-a alăturat joi, unei conferințecu omologi, ca parte a „alianței pentru multilateralism”, a fost mai critic față de mișcarea lui Trump împotriva OMS. El a spus că ar trebui sporite resursele financiare ale agenției.

OMS „nu ​​poate fi slăbit sau sub nici o formă pusă sub semnul întrebării din punct de vedere politic” în timpul pandemiei, a spus Maas într-o declarație la Berlin, avertizând că regimurile autoritare vor umple golurile lăsate de S.U.A.

„Fiecare centimetru în care SUA se retrage din lumea largă, în special la acest nivel, este spațiul care va fi ocupat de alții – și care tinde să fie cei care nu ne împărtășesc valorile democrației liberale”, a spus Maas. „Deci nu poate fi în interesul nostru.”

Maas a declarat că Germania are în vedere deja creșterea contribuției sale la OMS, dar că redirecționarea resurselor pentru a compensa retragerea Statelor Unite va transmite „mesajul greșit”.

Există peste 2 milioane de cazuri de coronavirus confirmate la nivel mondial, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins, cu peste 640.000 în S.U.A.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață