Într-o ediție transmisă live de Gândul, H. D. Hartmann, profiler, analist și jurnalist a susținut că legea privind Serviciile Digitale (DSA) adoptată de Uniunea Europeană devine un nou motiv de tensiune între administrația Trump și Bruxelles. Acesta a subliniat impactul economic al acestei reglementări asupra marilor platforme sociale americane și a criticat politicile UE privind libertatea de exprimare și finanțarea Ucrainei. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.
Potrivit lui H.D. Hartmann, DSA nu este doar un set de reglementări menite să controleze conținutul de pe rețelele sociale, ci și o sursă de dispute între SUA și UE. Principalele platforme afectate de această lege sunt americane, iar sancțiunile impuse de Bruxelles sunt văzute ca o presiune asupra companiilor din Statele Unite.
„Este un semnal foarte dur al administrației Trump că va fi unul din motivele de conflict între administrația Trump și administrația Uniunii Europene. De ce? Pentru că în numele DSA s-au introdus niște amenzi enorm de mari și principalele platforme sociale sunt americane, care deja au fost obligate să plătească leneșilor Uniunii Europene, a acestor propagandiști cu democrația în gură, sume enorme,” a transmis Hartmann.
În același context, analistul a adus în discuție sprijinul financiar oferit de UE Ucrainei, susținând că resursele ar putea fi folosite pentru nevoile statelor membre, inclusiv România. Potrivit acestuia, birocrația de la Bruxelles este dominată de un curent ideologic incompatibil cu viziunea administrației Trump.
„Uniunea Europeană va sprijini Ucraina în acest an cu peste 30 de miliarde de euro. Bani frumoși. Un spital în România nu ar putea construi,” a menționat analistul.