VIDEO | Cezar Osiceanu: „Suntem sclavii unui mecanism juridic, pentru că acești corporatiști n-au ținut cont de faptul că omul nu este robot. Din 2008, piloților nu li s-au mărit salariile”

Publicat: 07/07/2022, 16:59
Actualizat: 07/07/2022, 17:00

Cezar Osiceanu, pilot, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre companiile aeriene low-cost și cum operează acestea, cu scopul de a obține profit cât mai mare. De asemenea, invitatul lui Marius Tucă a precizat că piloților nu li s-au mărit salariile din 2008, în condițiile timpul petrecut de aceștia la muncă nu respectă legislația.

„Corporatiștii pur și simplu au luat avioane de la cimitirul de avioane, le-au pus la linie și hai zburăm cu ele. Și au apărut aceste companii low-cost. În primul rând, luăm avioane cât mai ieftine, ca facem bani cu ele. În faza aceea, încă nu era un mecanism din acesta european de verificare a securității zborului și, după o serie de incidente și accidente, s-a impus aceasta. Mai e o problemă legată de umplerea avionului. Un avion low-cost, îl golești de absolut tot, bucătării și așa mai departe, și trebuie intre cât mai mulți oameni acolo.

Tocmai ca maximizeze, fie cât mai mulți pasageri în avion. Și atunci pun problema din punct de vedere al siguranței zborului, pentru nu prea i-a crutat nimeni pe acești corporatiști în gărgăunii lor pe care i-a emis și acum ne uităm la efectele lor”, a afirmat Cezar Osiceanu.

Cezar Osiceanu a precizat că piloții sunt sclavii unui mecanism juridic”, în contextul în care sistemul corporatist este axat exclusiv pe ideea de a produce profit.

„Există în economie un concept în care se spune trebuie pui zar cu zar ca faci o chestie, un lanț bun și așa mai departe. În aviația este pe dos. Toate cauzele acestea se leagă între ele singure și tu trebuie rupi lanțul, nu trebuie să-l lași, dacă-l lași, ajungi la doi metri sub pământ. Lipsa unei legislații, cât trebuie am eu în avion, ce compensații există în cazul în care pierzi – nu există nicăieri această legislație de protecție a consumatorului. Pe de altă parte, vine tot acest corporatist de low-cost care zice: ‘Domne, eu vând mai multe bilete decât locuri am în avion, pentru mi-am făcut un calcul, de obicei nu se prezintă cam 5%, minim, la cursă’.

Deci toate companiile low-cost fac acest lucru. Tot din partea sistemului corporatist, există acest mecanism, care a imaginat sclavia personalului navigat, pentru că, spun sincer, noi suntem niște sclavi acolo. Pe de-o parte, sclavul plăcerii Dumnezești, dar, pe de altă parte, suntem sclavii unui mecanism juridic, pentru acești corporatiști n-au ținut cont de faptul omul este om, nu robot”, a precizat Cezar Osiceanu.

Invitatul lui Marius Tucă a precizat că un pilot zboară aproximativ 900 de ore pe an, iar timpul alocat pentru desfășurarea acestei activități profesionale nu respectă, în mod normal, Codul Muncii.

„Noi suntem singura categorie din România care, în mod total eronat și cu sprijinul autorităților, angajatul este 8 până la 9 zile consecutiv pe planul de zbor. Conform unui document publicat în presă acum vreo doi ani de zile, s-a constatat că, din 2008, piloților dintr-o anumită companie, și care e valabil și astăzi, nu li s-au mărit salariile. Deci din 2008, până în 2022, suntem acum, un pilot câștigă tot 120 de milioane de lei vechi, ca înțelegem, la care se mai adaugă o cotă din acest mecanism de plată în valută, numită diurnă”, a menționat Cezar Osiceanu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să...
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
”Am plâns pentru el, este o victimă. Amărâtul de el” Elena Merișoreanu îi ia apărarea...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire