VIDEO | Gen. (R) Virgil Bălăceanu: „Rușii se concentrează pe înlocuirea pierderilor, ceea ce înseamnă o scădere a calității”

Publicat: 01/02/2023, 23:51

Gen. (R) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles și fost șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că rușii au o armată de 326 de mii de oameni. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„La ora actuală, rușii mai dețin în Sud-Estul Ucrainei mai bine de 100.000 de kilometri. Ucrainienii ar avea o armată de 700.000 de oameni, iar rușii au început invazia cu 120 – 150 de mii, ceea ce înseamnă o greșeală catastrofală. La ora actuală, rușii au 326 de mii de oameni”, a declarat gen. (R) Virgil Bălăceanu.

Acum câteva luni, rușii au început să introducă în luptă rezerviștii, a adăugat acesta. „Unii au rămas la pregătire și încă sunt acolo. Se spune că dintre cei 326 de mii, 150 de mii nu sunt militari profesioniști, adică sunt rezerviști.”

„Rușii se concentrează pe mobilizarea parțială pe înlocuirea pierderilor, mai ales din unitățile încadrate cu profesioniști, ceea ce înseamnă o scădere a calității. Una este să lupți cu profesioniști și alta este să lupți cu rezerviști. Principiul mobilizării înseamnă: unitatea are un nucleu format din activi, mai ales pe funcțiile de comandă; restul, nivelurile de bază – formate din rezerviști”, a adăugat acesta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Țineți aproape!”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase