VIDEO | George Simion, despre partidul AUR: „Sunt surprins de faptul că avem o șansă foarte mare să devenim prima forță politică a României. Am învățat că e bine să ții toți oamenii alături”

Publicat: 11/08/2022, 01:34

George Simion, președintele partidului AUR, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Politicianul a vorbit despre lucrurile pe care le-a învățat în cei aproape trei ani de când se află la conducerea Alianței pentru Unirea Românilor. Invitatul lui Marius Tucă a precizat că și-a dat seama că „e bine să ții toți oamenii alături” și că „o să conteze foarte mult” cum va reuși să mobilizeze oamenii la vot în diaspora, pentru viitoarele alegeri din 2024.

M. Tucă: Ce s-a schimbat în politicianul care a plecat atunci la drum, în acești ani? S-a schimbat ceva în a face politică?

George Simion: Am învățat e bine ții toți oamenii alături, pentru eram mult mai categoric și mi-am dat seama că, până la urmă, noi ne chemăm Alianța pentru Unirea Românilor. Îmi dau seama, inclusiv acum, înaintea nunții mele, vin momente în care trebuie să-i ții pe toți aproape. Și, în al doilea rând, mi-am dat seama mult mai bine cum funcționează statul român, cum funcționează instituțiile și cum putem schimba lucrurile. Dacă la început aveam doar o idee, un ideal, îmi doream fac lucrul ăsta, dar nu știam cum, acum și știu cum.

M. Tucă: Și țise pare mai greu față de ce credeai la început?

George Simion: Nu. Eu sunt surprins de faptul avem o șansă foarte mare devenim prima forță politică a României. Prima oară când am pus temelia acestei mișcări politice îmi imaginam o fim undeva pe la 10-15%. O conteze foarte mult cum mobilizăm oamenii la vot în diaspora. La fel cum nu ne dădea nimeni șanse intrăm în Parlament, nu ne nimeni șanse fim pe primul loc la următoarele alegeri.

M. Tucă: Din punct de vedere politic și parlamentar, cât te-au ajutat pe tine în Parlamentul României oamenii care au intrat în Parlamentul României, pe listele AUR?

George Simion: La nivel de calitate umană, mai mult de trei sferturi sunt peste ce există în momentul ăsta în Parlament. La nivel de influență și de contribuție la procesul legislativ, probabil un sfert. La nivelul care contează cel mai mult, loialitate – 40 din 47 au fost loiali, când toată lumea prevestea o ne destrămăm ca partidul lui Dan Diaconescu, o ne plece oamenii, o fie doar un balon de pun? Nu a fost așa.

A fost complicat – eu nici nu știam toți parlamentarii – creăm echipe. Am reușit descopăr și mi-a dat Dumnezeu oameni buni care au încercat fie mituiți. S-a încercat mituirea lor și nu vorbesc așa, în sloganuri. E un proces pe rol la DNA, în momentul depunerii moțiunii împotriva lui Florin Cîțu. Au încercat ne cumpere parlamentarii. Parlamentarii noștri nu au fost de vânzare, ăsta e cel mai mare lucru.

Avem un senator, domnul Valentin Cioromela, expert în agricultură, pe Tulcea – eu nu l-am cunoscut pe omul acesta decât la o săptămână după ce am reușit intru în Parlament0 – un om cu ‘O’ mare. În presă s-au scos în evidență unele cazuri. Am avut în rândurile noastre un individ, la Bihor, care era spărgător de bancomate. N-aveam de unde să știu chestiunea asta. 

M. Tucă: Dar ați avut-o și pe doamna Șoșoacă.

George Simion:Da, am avut-o și pe doamna Șoșoacă. Din păcate, a fost imposibil creăm la Senat o echipă împreună cu dumneaei. Ne-am despărțit. Este o voce. Eu rar critic oameni cu care am lucrat. Legat de spărgătorul de bancomate, imediat ce am auzit și am văzut cazul lui, l-am exclus din partid. Am pierdut un parlamentar. L-am pierdut pe Francisc Tobă la fel. N-au vrut colegii parlamentari să-i invalideze mandatul, deși noi l-am exclus din Parlament. L-am pierdut, dar am rămas cu oamenii curați, cu oamenii verticali.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult