VIDEO | H. D. Hartmann, analist politic, despre scandalul azilelor groazei și legăturile Firea-Pandele: „Cineva a vrut să-i lege. Ținta e Pandele!”

Publicat: 18/07/2023, 11:25

H. D. Hartmann, analist politic, profiler, jurnalist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta menționează că Gabriela Firea a fost forțată să demisioneze în urma scandalului legat de azilele groazei din Voluntari după ce Ciolacu ar fi fost constrâns în acest sens. Mai mult, analistul spune că nu fostul ministru al Familiei ar fi fost ținta, ci mai degrabă soțul ei, Pandele, primar al orașului Voluntari. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Întrebat cum comentează scandalul azilelor groazei în care, Gabriela Firea, unul dintre liderii de marcă ai PSD a fost nevoită să demisioneze, H. D. Hartmann a spus:

„Eu am două teorii aici. Prima teorie – în primul rând, ca definim cuplu Firea-Pandele este un cuplu de forță și de bani, de putere și de bani. Acest cuplu, în acest moment, din ceea ce eu știu și din ceea ce aud de la alți profileri, sunt economici, sunt de Servicii etc, ei sunt unii din cei mai puternici oameni din țară. Nu sunt numai pe zona București-Ilfov, rog Voluntari.

Scandalul azilelor groazei, un „colac de salvare”

Prima teoria mea este ei se aflau sub tentativele de anchete secrete de care probabil auziseră cu privire la aceste aziluri. Cineva a încercat îi să-i lege, spunem foarte clar, vechea metodă de aur a DNA-ului și pentru ca ei fie salvați s-a declanșat scandalul, practic i-a scos la suprafață pe toți.

Scandalul practic i-a salvat de niște anchete mult mai severe, asta este o variantă. Și a 2-a variantă a mea este cineva dintr-un serviciu de informații nu este SRI-ul, atenție aici, nu acuz SRI-ul. Știu cu subiect și predicat.

În a 2-a variantă, când mi-a fost prezentat, cine este un general care este de peste 20 de ani, are o problemă la când cu predicat în a doua variantă când mi-a fost prezentată, este un general care este de peste 2- de ani și are o problemă săracul, când declarați, dar e general cu 3-4 stele.

Am înțeles folosirea dânsului a fost pentru a declanșa acest scandal, pentru a reduce PSD-ul, pentru PNL-ul nu poate fi urcat și atunci reduc PSD-ul pentru a impune în coaliție diverși candidați.

Ciolacu a fost forțat „să o demită” pe Firea

Ciolacu, părerea mea este el în acest moment nu se află în autoritate absolută a jocului politic și părerea mea este nu și-a făcut-o cu mâna lui, a fost forțat. 

Ținta nu este Gabriela Firea, ținta este Pandele. fim foarte clar, ținta este Pandele. Din punctul meu de vedere, în ambele, în ambele scenarii ținta este tot Pandele pentru el este centrul de putere financiar. Părerea mea este Ciolacu nu ține în mână și n-a ținut niciodată jocul în interiorul partidului. A fi prim-ministru și șefi de partide e foarte greu. nu uităm toți prim-miniștri care au fost șefi de partide au terminat pierzând amândouă funcțiile.

Deci eu am aceste două teorii, vom vedea spre ce merg. Din punctul meu de vedere însă, Gabi Firea a făcut foarte bine a demisionat, iar Pandele a sper zi sper nu audă ce spun eu acuma, în afară de sute de mii de oameni, zic nu mai dea telefoane, nu mai sune pe nimeni”, a declarat H. D. Hartmann.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii