VIDEO | H. D. Hartmann, analist politic: „Războiul din Ucraina era așteptat, iar umanitatea și-a dat seama că poate să piardă orice”

Publicat: 18/07/2023, 09:49
Actualizat: 18/07/2023, 09:56

H. D. Hartmann, analist politic, profiler, jurnalist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta menționează că umanitatea a realizat că în urma unor evenimente majore cum a fost pandemia de Covid-19 sau război, poate pierde orice. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Întrebat dacă la nivelul societății s-a instaurat un sentiment de anxietate, de teamă de la pandemia de Covid-19, H. D. Hartmann spune: „Eu nu cred este o anxietate și aici am cred altceva. Umanitatea, în timpul pandemiei și-a dat seama poate într-o clipă piardă orice, inclusiv proprietatea, inclusiv dreptul la viață, orice. Vine un Arafat și zice: „Voi, ăștia 5 milioane de români, nu mai aveți voie la case, am zis eu, e Covid-ul la voi în ziduri” și zice „Casele, care-s de culoare verde, albastră și neagră”. Cred  umanitatea a înțeles poate să-și piardă acest lucru și în acest moment nu știe cum reacționeze. Încă este sub șoc.

„Războiul din Ucraina era așteptat”

Războiul de acolo (Ucraina n.red) este un război așteptat, el trebuia înceapă de cu mult înainte. Aici sunt împotriva oricărui și am s-o spun, este o propagandă nenorocită care este foarte nocivă. Războiul trebuia înceapă de vreo doi-3 ani. Analiștii ca mine știau de capacitatea de război între cele două state încă de pe timpul lui Poroșenco. El, de altfel, a și promis va face război.

Madam Merkel cu președintele Franței au mințit lumea întreagă, inclusiv Europa cu toată stânga lor și cu aia care au inventat Ucraina există de pe timpul faraonilor prin care li s-au dat arme ca facă război și Poroșenco n-a vrut și au așteptat alegerea acestui individ, acestui Zelenski. El nu a fost capabil să-și înțeleagă responsabilitatea sa ca de șef de stat în a nu-și băga țara într-un război de distrugere. Invazia Rusia a fost atât de de de succes încât ei, în numai șase luni, au ocupat 140.000 km² din Ucraina”, a declarat H. D. Hartmann.

De asemenea, întrebat cum s-a schimbat societatea românească după pandemie și acum în timpul războiului din Ucraina, analistul politic H. D. Hartmann spune:

„Noi am avut o reacție foarte interesantă pe care eu numi-o, e o reacție de decuplare. Românul a intrat la el în casă. Ce poți să-i iei casa? Oricum nu poți să-l lași… ar vrea Arafat ne lase pe toți în noroi și ne declare pe toți nebuni, dar nu reușește. Problema fundamentală este alta. Noi am avut o decuplare în acești 2 ani pentru într-adevăr, la început noi am crezut ca orice popor credincios în Dumnezeu și pupător de icoane și care se duce la biserică. Noi am crezut este un virus rău care ne omoară pe toți. ne ținem copiii, ne ținem bătrânii nu se ducă. Veneau tot felul de de „ochiști”, de de actorași care spuneau „poeziile” lui Nicolae Ceaușescu și astăzi sunt marii democrați ai ai culturii române. Veneau scriitorii și ne spuneau că trebuie apărațiDupă aia ne-am vaccinat o parte, nu toți. Eu m-am vaccinat… și am observat un lucru – mureau pe capete ăia vaccinați. Și când eu întrebam și întrebam nume sonore România: „Băi, dar de ce moare?… nimeni n-a răspuns și după aia a avut loc detașarea. Românul nu mai cred în autoritate, în instituție și știți care treaba – nu mai crede în medic datorită unui Arafat, nu mai crede în în politician, datorită unui Iohannis, nu mai crede în profesor”, a spus H. D. Hartmann.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...