VIDEO Ion Cristoiu, despre declarațiile lui Klaus Iohannis: „În lumea modernă, nu mai există conducători care nu dialoghează cu poporul. Înaltul demnitar este alesul nostru și trebuie să dea socoteală poporului, să se explice”

Publicat: 12/05/2022, 22:36
Actualizat: 12/05/2022, 22:36

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a comentat declarațiile făcute joi de președintele Klaus Iohannis,  în contextul vizitei făcute la Spitalul Colentina din Capitală, de Ziua Internaţională a Asistentului Medical. Ion Cristoiu vorbește despre atitudinea președintelui și despre comunicarea lui cu cetățeanul pe temele de politică internă, ultima conferință a președintelui fiind pe 7 aprilie 2021. 

În legătură cu declarațiile de joi, președintele Klaus Iohannis consideră că există un singur vinovat pentru inflația mare și crizele pe care le traversează în prezent omenirea, și acesta „se numește Putin”. „Dacă cineva caută vinovat e ușor de identificat, se numește Putin și Federația Rusă”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă susținută joi.

„Domnul Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă despre situația internă în 7 aprilie 2021. Acum mai bine de un an. Nu mai discutăm că e o datorie a oricărui președinte să se refere la situația politică internă măcar în fiecare săptămână. Măcar o dată pe lună.

În lumea modernă nu mai există conducători care nu dialoghează cu poporul. În sensul că ieși la televizor și cu precădere conferință de presă. Caracteristica lumii de astăzi este că demnitarul, conducătorul, regele, autocratul, dictatorul stă de vorbă cu poporul. Înaltul demnitar este alesul nostru și el trebuie să dea socoteală poporului, să se explice. Ești obligat, deoarece tu dai seamă poporului. Poporul presupune că tu știi mai multe despre ceea ce se întâmplă și așteaptă ca tu să ieși să zici ceva. Și după ce zici să ieși să anunți și niște soluții.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.