VIDEO | Ion Cristoiu: „Orice informație trebuie verificată. Știrie false se transformă în știri adevărate”

Publicat: 07/10/2022, 06:30

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. El spune că presa ia toate știrile false și  le transformă în știri adevărate.

„La noi, toate știrile care nu sunt reale, se transformă în știri adevărate. Totuși, ești obligat să dai știrile care sunt importante”, a declarat Ion Cristoiu.

Eu sunt comentator și citesc informații. Dacă știrea este prezentată într-un mod în care se explică că informațiile nu sunt verificate din alte surse, atunci era altceva.

Ion Cristoiu a dat exemplul articolului conform căruia s-a descoperit o cameră de tortură în estul regiunii Harkov, unde se afla o cutie plină de dinţi de aur extraşi de la prizonierii luați de ruși.

„Nu se spunea că rușii iau până și lenjeria intimă? De ce nu au luat și dinții de aur? În plus, de ce ar fi scos doar dinții de aur? În momentul în care torturezi, scoții dinții, dar nu doar pe cei de aur.

Bateriile de fake news sunt pentru diferite imagini”, a mai spus Ion Cristoiu, publicist și scriitor.

Puteți urmări emisiunea pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase