„Cea mai periculoasă meserie din lume este cea de candidat la președinție”, afirmă Cristoiu
„Cea mai periculoasă meserie din lume este cea de candidat la președinție”, afirmă Cristoiu
„Jurnalul meu video este extrem de dificil. TikTok e cea mai bună formă de comunicare…
Când a fost decizia BEC, tot ce era hashtag era trecut sub supraveghere, dar și pe acela l-am fentat.
Algoritmul înseamnă că, dacă eu mă uit pe TikTok la ceva, dacă te uiți la tot clipul, algoritmul îți dă asta. De fapt, eu sunt anti-TikTok, pentru că TikTok e foarte scurt și cu umor. La mine are știre care nu se găsește în altă parte și cu comentariu. Poți să creezi pe TikTok cetățeni dependenți de tine. TikTok-ul te prinde când ești natural și nu artificial. Pe unii algoritmii îi plac. Pe TikTok trebuie să fii anti, acolo se refugiază adevărul negat de marile televiziuni”, spune jurnalistul.
„Primarul Istanbulului, principalul adversar al lui Erdogan, urma să fie desemnat candidat la prezidențiale de către partidul său. Universitatea i-a retras diploma, iar astfel nu poate candida. Așa i-ar fi putut face și lui Simion”, precizează publicistul.
„Crin Antonescu e propus de coaliție, e mai apropiat de PNL. Deodată, observăm că peneliștii pun la îndoială candidatura. În fiecare zi, PNL ne spune ce bine era dacă era Ilie Bolojan. Se pregătesc să-l anuleze (n.r. Crin Antonescu).
După părerea mea, se amână scrutinul din 4 mai. Cine ne garantează nouă că nu va fi invocată ingerința rusă? Ilie Bolojan trebuie să candideze. Mie nu-mi place că el a desecretizat (n.r. cheltuielile Klaus Iohannis). De ce nu a făcut-o atunci?
Hrușciov a fost omul lui Stalin. Și, deodată, vine în ’56 și spune că au avut loc crime. Dacă Bolojan ar fi cerut atunci desecretizarea…
Dacă a desecretizat, care e folosul? Ce a discutat cu Macron nu a desecretizat.
Ne-a spus de ce îl ține pe Pahonțu? … Bolojan e șiret. E mult mai hoț decât trebuie”, afirmă Cristoiu.
Potrivit lui Cristoiu, Simion este folosit pentru a intra în turul doi cu Nicușor Dan.
„Simion pierde în turul doi”, spune jurnalistul.
„Ideal era ca Simion să renunțe în favoarea ei (n.r. Anamaria Gavrilă), evitând astfel să fie toți împotriva lui. Electoratul lui Călin Georgescu este mai degrabă înclinat către Gavrilă. Ea mi s-a părut mult mai apropiată de Georgescu.
În primul rând, era proaspătă, iar contracandidații lui Simion îl cunosc deja. Are avantajul că este scutită de eticheta de pro-rus.
Anamaria Gavrilă mi-a lăsat, la interviu, o impresie foarte bună. Înainte de a mă documenta, credeam că e «o ciobăniță care cântă la fluier». Documentându-mă, am descoperit că a fost timp de 15 ani în Occident, manager la fonduri de investiții uriașe. E interesant traseul ei. Între ce a făcut acolo și ce face aici este o prăpastie. Nu mi s-a părut naționalistă, cu ie.
Cum a intrat în Parlament? Ei nu au avut oameni pe liste. La Slobozia, au avut două locuri și nu au avut candidați. Nu era sub radar”, afirmă Cristoiu.
„Aveți o probă că ei au stat de vorbă cu Georgescu? Sunt artificiali”, susține Cristoiu.
„NATO nu intră în joc. Cine? Ursula?
Americanii spun așa: nu avem nevoie de trupe. Europenii zic că avem niște schițe tehnice. Rușii nu s-au temut până acum de Occident, dar se tem de aia…
În acordul de pace cu Rusia se prevede că rușii nu vor ataca cetățeni americani. Este o fantezie. Occidentalii nu sunt de acord cu o pace în care Ucraina rămâne cu teritoriul. Ei nu sunt de acord cu pacea, dar, la un moment dat, Zelenski o va face”, explică jurnalistul.
Despre înarmarea Europei, Cristoiu spune că nu are nicio valoare militară.
„Fiecare țară se înarmează, dar trebuie să existe niște tratate între fiecare… La NATO e altceva. Observați cum NATO este scos din joc? Important e să se facă arme. Este o fantezie, nu vor face asta”, afirmă el.
„Cele două convorbiri îi dau lui Donald Trump Premiul Nobel pentru Pace„, afirmă Cristoiu.
Despre comunicatul Kremlinului, Cristoiu a spus că e normal să pui condiții.
„Din start, vii cu pretenții foarte mari”, explică publicistul.
Ion Cristoiu surprinde și analizează momente, declarații și personaje din cele mai importante evenimente ale săptămânii.
Emisiunea este live, în fiecare miercuri, de la ora 18.30, pe gandul.ro, precum și pe canalele de Facebook și YouTube Gândul.