Cum arată castelul unui primar din România! E copiat după „Muzeul bântuit”, iar proprietara din acte este mama PENSIONARĂ a „vătafului” de la Câmpina

Cum arată castelul unui primar din România! E copiat după „Muzeul bântuit”, iar proprietara din acte este mama PENSIONARĂ a „vătafului” de la Câmpina
Publicat: 25/04/2024, 10:24
Actualizat: 25/04/2024, 10:52

Românii care ajung în Pădurea Măgura din Poiana Câmpina au parte de o surpriză vizuală pe care nu o vor uita curând. Într-un decor de poveste se înalță un palat care atrage toate privirile și stârnește o curiozitate firească. Prima impresie pe care o lasă privitorului este aceea a unui muzeu care trebuie, neapărat, vizitat, dar niciun ghid turistic nu-l amintește. Nici nu ar avea de ce!

Palatul este „deținut” de o doamnă în vârstă, care beneficiază de o pensie de doar 1.000 lei și are destinația… casă de locuit. Proprietara din acte este mama primarului din Câmpina, Alin „Sensei” Moldoveanu.

 • Impresionanta construcție se află poziționată pe strada Măgurii.
 • A fost construită pe un teren care se întinde pe o suprafață de 518,38 mp.
 • Suprafața la sol are 180 mp.

Înconjurat de pădure, pentru ca proprietarul să se poată relaxa cât mai departe de priviri indiscrete și de zgomotele citadine, palatul pensionarei are două etaje, cel puțin 10 camere și nu mai puțin de 158 m de terase.

„Este un adevărat palat, rămâne lumea uimită când îl vede, unii cred că e vreun muzeu și ar vrea să îl viziteze. Clădirea primăriei din Câmpina este insignifiantă, prin comparație. Alin Moldoveanu are un trecut controversat, cel puțin dubios, cu conexiuni în lumea interlopă a județului. A vrut să rupă gura târgului, numai că în declarația de avere nu a trecut și acest imobil. Le-a bifat doar pe cele din Tulcea – are și o casă de vacanță acolo -, plus apartamentul din județul Ilfov”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Gândul a solicitat explicații lui Alin Moldoveanu, primarul liberal din Câmpina, în legătură cu această construcție clădită pe un mare semn de întrebare, dar până la ora publicării acestui articol nu a fost transmis niciun răspuns.

Castelul din Pădurea Măgura, copiat după Muzeul Memorial B.P. Hașdeu din Câmpina

Mama primarului Alin Moldoveanu, Sava Paraschiva, în vârstă de 75 de ani este, după cum se poate observa, o femeie privilegiată, având cheile unui adevărat palat.

Potrivit PHonline, această construcție a fost evaluată la 338.703,75 lei, plus 28.000 lei împrejmuirea.

Palatul „deținut” de mama primarului din Câmpina

Castelul din Pădurea Măgura pare croit după Muzeul Memorial B.P. Hașdeu din Câmpina, construit între anii 1894 și 1896, cunoscut și sub numele de „Iulia Hașdeu” și despre care legenda spune că ar fi bântuit și că e ”poartă către lumea de dincolo”.

Muzeul Memorial B.P. Hașdeu din Câmpina

Palatul a fost ridicat în perioada în care Alin Moldoveanu era primar în Poiana Câmpina, ceea ce a dus, automat, la o rezolvare rapidă a eventualelor probleme birocratice, fiindcă el însuși a semnat și autorizația de construire.

Prin comparație cu palatul care ar aparține, de fapt, mamei primarului Moldoveanu, sediul Primăriei din Câmpina nu poate intra într-o cursă pentru supremație arhitectonică.

Primăria din Câmpina

Moldoveanu, acuzat că nu a trecut în declarația de avere 900.000 de euro

Alin Moldoveanu a devenit ținta acuzațiilor și în ceea ce privește informațiile pe care le-a inserat în declarația de avere. 900.000 euro s-ar fi volatilizat ca prin farmec, după ce edilul ar fi vândut două terenuri, iar reprezentanți Partidului Câmpina Curată (PCC) i-au atras atenția că a făcut calcule greșite.

În perioada 2012 – 2021, la categoria bunuri imobile, în declarația nr. 45/24.07.2012, depusă în calitate de Primar al localității Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu a declarat 6 terenuri dobândite prin cumpărare, deținute integral sau în cotă parte.

Aceleași terenuri apar și în declarația de avere din 2013.

Câteva hectare de teren au dispărut ca prin farmec din declarația de avere!

Însă, în anul 2014, se ivește o neregularitate în declarația de avere nr. 16/10.04.2014, pentru că a menționat aceleași bunuri mobile și imobile precum în declarația anterioară, din anul 2013, cu excepția unui teren din care, începând cu 2014, deține doar 5,5 hectare din cele 10,5 consemnate în declarațiile anterioare.

Deși potrivit acestor mențiuni ar fi cedat o suprafață de 5 hectare de teren forestier, în declarația din 10.06.2014 apar două înstrăinări, respectiv teren vândut la data de 19.12.2013 pentru suma de 774.342 euro și teren vândut la data de 03.02.2014 pentru suma de 115.902 euro, a notat PhOnline.

„Ne gândim că este puțin probabil ca cele 5 hectare de teren forestier să fi fost vândute în 2 tranșe, iar pentru 5 hectare de teren, domnul Moldoveanu să fi încasat aproximativ 900.000 de euro. Ceea ce este și mai surprinzător este faptul că această sumă de aproximativ 900.000 de euro, pe care declară că a încasat-o, nu apare în niciun cont, fiind imposibil potrivit legii ca o astfel de vânzare să se realizeze prin transfer de numerar”, au transmis reprezentanții PCC.

De la arte marțiale direct în biroul de primar

La începutul anilor `90, Alin Moldoveanu a înființat Clubul AIKO, alături de alți doi colegi. Este maestru al sportului în arte marțiale, deținător al centurii negre 5 Dan.

Ulterior, la propunerea unui prieten, Alin Moldoveanu s-a decis să intre în politichie, așa că și-a mutat și domiciliul la Poiana Câmpina.

„Am candidat la Poiana Câmpina la propunerea unui bun prieten, Florin Anghel, deși mare lucru despre administrație nu știam. Dar a fost o provocare, din care mi-am propus, am sperat să ies învingător și am reușit. Mi-am mutat și domiciliul de la Câmpina la Poiană, pentru a putea candida”, spunea Alin Moldoveanu în anul 2014.

Sensei Alin Moldoveanu

„Sensei” Moldoveanu, la al treilea mandat de primar

Alin Moldoveanu este un primar „cu repetiție”. Se află la al treilea mandat și, pe linie de partid, este subordonat controversatului Iulian Dumitrescu – „Baronul Lamborghini”, cel căruia DNA i-a întocmit un dosar penal pentru luare de mită și fals în declarații, dar care mai dorește un mandat la șefia Consiliului Județean Prahova -, fiind adjunctul acestuia.

Moldoveanu a condus între 2012 și 202o Primăria Poiana Câmpina, iar în anul 2020 s-a decis să părăsească „barca” PNL și a candidat independent la Primăria Municipiului Câmpina.

După trei ani, sensei Moldoveanu a revenit între liberali și a declarat, în timpul unei conferințe de presă – unde a fost flancat chiar de Iulian Dumitrescu – că sufletul său a fost mereu laPNL.

„Sunt bucuros că am revenit în PNL. Mă gândesc, ce ar fi însemnat dacă eram de la început în PNL, câte proiecte s-ar fi derulat pentru Câmpina cu sprijin din partea PNL?! Mulțumesc echipei din PNL că și-a deschis brațele către mine. Oricum, sufletul meu a fost tot în PNL, chiar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat și ne-am despărțit o perioadă”, declara Alin Moldoveanu în luna iunie a anului 2023.

Primarul Moldoveanu face ping-pong și cu casele?

Alin Moldoveanu, campion la case și terenuri, dar și iubitor de artă/mașini de colecție

În declarația de avere depusă în anul 2023, primarul Alin Moldoveanu a specificat, la capitolul „imobile”, că deține 4 case.

 • 2 case de locuit în județul Tulcea, localitatea Bestepe;
 • O casă de vacanță în județul Tulcea, în aceeași localitate;
 • Un apartament în județul Ilfov, localitatea Ștefăneștii de Jos.

În ceea ce privește terenurile, primarul din Câmpina se poziționează în postura de privilegiat:

 • un teren de 4 ha – categoria „alte terenuri extravilane, dacă se află în circuitul civil” – în județul Dâmbovița, localitatea Tărtășești;
 • 3 terenuri intravilane în Prahova și Tulcea;
 • 2 terenuri forestiere în județul Dâmbovița (Ciocănești și Tărtășești).

Primarul Alin Moldoveanu deține trei autoturisme, potrivit aceleiași declarații de avere depuse în anul 2023, printre care și un Citroen de colecție, din anul 1956.

 • Autoturism Porche – an de fabricație 2017 – contract de vânzare-cumpărare;
 • Autoturism Volvo – an de fabricație 2019 – contract de vânzare-cumpărare;
 • Autoturism Citroen – an de fabricație 1956 – contract de vânzare-cumpărare.

Primarul Alin Moldoveanu încasează, conform, declarației de avere din anul 2023, un salariu anual de 118.632 RON, dar mai obține 8.700 RON și din închirierea unui imobil.

Edilul municipiului Cîmpina este și un admirator al artei – respectiv pictura -, așa că deține și tablouri în valoare de 20.000 de euro.


Citește și:

Cum a „salvat” Nicușor Dan 600 ha de spații verzi care nu există! Avocat: „Interpretare eronată, de-a dreptul SCANDALOASĂ a legii!”

Inelul de Foc și scopul principal al Iranului. Neville Teller (Eurasia Review): „DISTRUGEREA democrației occidentale și impunerea islamului șiit”

Clotilde Armand a declanșat operațiunea „PUZ-uri Sector 1”. Ce s-ar ascunde în culisele scenariului. Avocat: „Legislația europeană INTERZICE asta”

Iran vs. Israel. Cine ar câștiga un RĂZBOI aerian? IISS: „Teheranul este dependent de avioanele Sukhoi-24, israelienii ripostează cu F-15, F-16, F-35”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Victorie pentru Julian Assange! Decizia luată de judecători în procesul împotriva extrădării în SUA
×