Prietenul și consilierul lui Nicolae Ciucă îl sapă pe ministrul Burduja ca să-și impună protejatul pentru Primăria Capitalei! Dan Ostahie ALTEX – dandyul milionar ahtiat de party-uri cu puștoaice și prafuri

Publicat: 24/02/2024, 16:12
Actualizat: 24/02/2024, 16:31

Ministrul Sebastian Burduja este opțiunea nr. 1 a PNL pentru Primăria Capitalei, doar că, în culise, se trag sfori pentru impunerea altui nume, agreat de controversarul avocat Remus Borza, sfătuitorul din umbră al liderului de partid Nicolae Ciucă. Nu este singurul nume pentru care se duc eforturi de nominalizare, joi vă prezentam AICI și opțiunea generalului SPP Lucian Pahonțu, respectiv omul sau de casă – doctorul Cîrstoiu (șeful spitalului Universitar București ).

Sursele Gândul susțin că Borza îl propune ca opțiune a PNL pe dandyul milionar Dan Ostahie, cunoscut, mai degrabă, pentru apetenta față de party-urile cu domnișoare și prafuri de calitate.

CITEȘTE AICI DETALII DESPRE DAN OSTAHIE:

PATRONUL IMPERIULUI ALTEX IUBEȘTE ÎN SECRET O SUPERBĂ STUDENTĂ LA ASE

SEXY-IUBITA MULTIMILIONARULUI DE LA ALTEX RUPE TĂCEREA: ”SUNTEM FERICIȚI ȘI NE TRĂIM VIAȚA! DAR SUNT OAMENI DIN ANTURAJ CARE NE VOR RĂUL!”

MILIONARUL ALTEX & IUBITA LUI, HĂRȚUIȚI DE O ”OBSEDATĂ”: ”FATA ASTA A FOST ÎN ANTURAJUL NOSTRU! CAUTĂ SĂ NE DENIGREZE, NE AMENINȚĂ MEREU…”

Culmea, G4media a publicat mai devreme numele lui Ostahie ca fiind o posibilă variantă a PSD, numai că informația este o “fumigenă”. În realitate, Borza se străduiește să-l sape pe Burduja și să-l impună pe milionarul care a fondat Altex.

Dedesubturile: cum a ajuns Ciucă să fie controlat de consilierul sau dubios?

Despre Borza, dezavuat de toată conducerea liberală, surse din PNL afirmă că “a preluat controlul total asupra partidului prin legătura pe care și-a creat-o cu Nicolae Ciucă. Practic, ei s-au mutat împreună. Ciucă nu mișcă niciun deget fără aprobarea sfătuitorului său”. De altfel, zilele trecute, Borza a mai încercat o ”lovitură de palat”, de data aceasta la PNL Vrancea, iar detalii puteți citi AICI!

Controlul lui Ciucă însă vine totuși de undeva. La baza relației extrem de apropiate stă faptul că sunt colegi “adormiți” în Loja „George Washington” din MNLR, unde Borza deține poziția de Mare Maestru de Onoare Ad Vitam (pentru viață veșnică).

Cine este “eminența cenușie” Borza

După plecarea din Guvern, în vara lui 2023, Remus Adrian Borza a devenit principalul sfătuitor al președintelui PNL Nicolae Ciucă, prin intermediul acestuia gestionând chestiuni pe cât de sensibile, pe atât de importante, la vârful PNL.

În trecut, Borza (pe care îl chema Borșa, dar și-a schimbat numele) a avut numeroase legături de business cu avocați, practicieni în insolvență și oameni de afaceri care i-au fost asociați, iar numele lui sau ale persoanelor apropiate lui au fost asociate cu anumite scandaluri privitoare la falimentarea unor companii de stat.

Borza a deținut, de altfel, încă din 2001, pe lângă casa de avocatură, acțiuni la diverse societăți comerciale cu obiect de activitate în: turism, imobiliare, construcții rezidențiale, producție de film, consultanță fiscală și în management, consiliere juridică, reorganizare judiciară, faliment, lichidare voluntară etc.

Cele două societăți de practicieni în insolvență ale Borza&Asociații – Euro Insol SPRL și Assistance Insolv SPRL – au ajuns rapid pe primele locuri în TOP 5 al firmelor de insolvență din România, gestionând active în valoare de miliarde de euro.

Astfel, în portofoliul celor două societăți controlate de sfătuitorul lui Ciucă au intrat zeci de societăți, unele dintre ele având că acționar majoritar statul român. Exemple ar fi Asmita Gardens SRL, Uztel SA, CFR Mesagerie SA, Meridian Land, World Trade Center S.A, Hotel Planet, Plafar SA, Universul SRL, Servtrans S.A, Elca Auto, Real Power Construct, Institutul Național al Lemnului, Bucovina Mineral Water, Romexpo, UCM Reșița, Hidroelectrica SĂ, Prospecțiuni SA, CET Govora, Romelectro, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, Green City Construct, Ibiza Sol, Umuc SĂ, Vulcan SA etc.

Dincolo de legătura cu Nicolae Ciucă, Borza s-a întovărășit politic, de-a lungul timpului, cu Daniel Chițoiu, care l-a adus în ALDE, dar și cu Viorica Dăncilă, apoi Ludovic Orban și Florin Cîțu, care i-au creat protecție lui Borza în PNL.

CITIȚI ȘI:

Cum distruge Remus Borza PNL din interior. Bătaie între Nicu Tănase, președintele PNL Focșani, și primarul Fănică Popa de la Bolotești

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Rețetă tradițională de plachie de crap. Nu durează mult să faci un pește sănătos și...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții...