VIDEO | Sufleorii au un rol important, sunt niște oameni foarte talentați

Publicat: 28/12/2022, 07:10

Alin Stoica, tenor la Opera Română, a fost invitatul lui Ion Cristoiu într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că nimic nu se compară cu experiența din sală. Publicul bun este cel care te susține. Urmăriți aici, integral, emisiunea „Față în față cu Ion Cristoiu”

„Opera este o sărbătoare cu un public select. Mulți tineri vin la operă. Nimic nu se compară cu experiența din sală. Simți de fiecare dată când sala este cu tine. Publicul bun este cel care te susține, îl simți.

Sunt foarte mulți care vin și pentru prima dată la operă. Nu știu exact nici când aplaude. Ei nu sunt rău intenționați, dar nu știu exact. Publicul din sală îți dă foarte multă încredere. Este foarte greu să cânți când sala nu este cu tine. Trebuie să găsești o forță interioară, efortul este dublu.

Avem repetiții de regie. Prima dată lucrăm cu pianist, lucrăm rolul, avem repetițiile de muzică și la final avem regia spectacolului. Avem nevoie și de sufleor. Sufleorii au un rol foarte important. Sunt niște oameni foarte talentați, mulți dintre ei sunt dirijori.

A fi sufleor este foarte greu. Sufleorii au povești fascinante, au o meserie grea”, a spus Alin Stoica.

Emisiunea o puteți urmări pe gandul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase