Ce SALARIU lunar primesc barmanii și chelnerii în stațiunea Mamaia, acum, în 2023

Publicat: 15 06. 2023, 08:32
Actualizat: 15 06. 2023, 08:34
Foto: Arhiva Gândul

Job-ul sezonier de barman sau chelner pe litoralul mării negre le face cu ochiul multor tineri. Știu că vor lucra mult, dar speră ca la final de vară să tragă linie și să aibă ceva bani puși deoparte.

Un restaurant din Mamaia este în căutare de barman, ospătar și ajutor de ospătar. „Dacă ești talentat, pasionat să lucrezi în cadrul unui restaurant și cauți noi oportunități, te așteptăm în echipa restaurantului nostru”, scriu reprezentanții localului pe un site de job-uri.

Viitorii angajați vor avea următoarele responsabilități:

  • barmanul trebuie să realizeze cele mai bune cocktail-uri și fresh-uri
  • ospătarul se va ocupa de preluarea comenzilor și servirea preparatelor către clienți
  • ajutorul de ospătar va ajuta la servirea preparatelor și debarasarea meselor.

Ce oferă angajatorul

Conform anunțului postat pe site-ul de locuri de muncă jooble.org, angajatorul promite următoarele lucruri:

  • cazare, daca nu locuiți în Constanta pentru postul de ospătar;
  • salariu motivant, pe măsura experienței.
  • posibilități de promovare;
  • contract pe perioadă determinată și nedeterminată;
  • mediu plăcut de lucru.

Ce salariu lunar primesc barmanii și chelnerii

Dincolo de aceste promisiuni, angajatorul spune că viitorii angajați ai terasei vor fi plătiți în funcție de experiență.

Sunt promise lefe lunare între 2.500 șio 4.500 de lei.

Ce salariu lunar primesc barmanii și chelnerii în stațiunea Mamaia, acum, în 2023

Cât câștigă, de fapt, un bucătar din Sri Lanka angajat la Taverna Racilor. Suma URIAȘĂ pe care o primește de la Pescobar

Antreprenorul Paul Nicolau, cunoscut pentru Taverna Racilor și prima piață de pește din București, dezvăluie de ce nu angajează bucătari români și preferă să aducă chefi din Sri Lanka. De asemenea, el a făcut publice și salariile pe care le oferă. 
„Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Când văd lucrurile macro și vreau să mă extind, nu mai am timp de fițe și figuri. Eu am timp doar de profesionalism, atât. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții. Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat. Nu muncesc, stau la țigări … românisme. Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc”, spune Paul Nicolau, cunoscut de fanii restaurantului Taverna Racilor ca Pescobar.
El a explicat că aduce bucătarii din Sri Lanka după ce negociază cu ei un salariu fix, și îi bagă și la tips. Astfel, chefii de la resaturantul său își dublează salariul. Recent, a adus 82 de angajați din Sri Lanka. Salariul unui bucătar poate ajunge și la 2800 de euro, uneori 3000 de euro, a apreciat el. (Citeșe mai multe despre subiect aici…)