Cinci oaze de verdeață la mai puțin de 50 de kilometri de București. Ce poți face și cum ajungi la destinație

Publicat: 12/08/2014, 18:25
Actualizat: 20/03/2019, 14:14

Există, însă, alternative pentru cei care vor să scape măcar o zi de aglomerația orașului, fără a se depărta foarte mult de casă. Plimbări pe aleile unor grădini elegante, momente de distracție alături de familie sau un răsfăț la un restaurant aflat pe un domeniu impozant, de toate acestea te poți bucura la mai puțin de 50 de kilometri de București.

Gândul vă prezintă cinci destinații unde poți avea parte de o zi liniștită, dar și hărțile care te ghidează către acestea.

1. Picnic la Palatul Mogoșoaia

Bucureștenii pot găsi un refugiu în natură, potrivit pentru o zi de relaxare sau pentru un picnic, în domeniul Palatului Mogoșoaia. Acesta se află la 16 kilometri de centrul Capitalei și cuprinde mai multe clădiri. Principala atracție o reprezintă palatul, aflat în posesia familiei Brâncoveanu în jur de 120 de ani.

FOTO: Facebook/Il Palazzo

Parterul său adăpostea în trecut camerele servitorilor, în timp ce la etaj existau apartamentele familiei princiare. În curtea palatului există un turn de veghe, o bucătărie (cuhnia), o casă de oaspeți, o ghețărie – care servea la stocarea gheții aduse de pe lacul din apropiere pe timpul lunilor calde – și biserica „Sf. Gheorghe”.

FOTO: Facebook/Il Palazzo

Cei care vizitează domeniul se pot plimba pe aleile atent îngrijite, se pot așeza lângă lac sau pot face un picnic la iarbă verde. Amatorii de natură care vor să se bucure, însă, de tot confortul de care pot avea parte în București pot servi o cafea sau pot lua masa la restaurantul aflat în incinta Palatului Mogoșoaia.

FOTO: Facebook/Il Palazzo

Poți ajunge la palat cu mașina în 30 de minute din centrul Capitalei pe DN1/E60 sau pe DN7. Cei care nu au carnet pot lua autobuzele 381, 331 sau 460.

Click pentru a mări

FOTO: Google Maps

2. Locuri de joacă sau ieșire la grătar în Parcul Bragadiru

Vreți să faceți o plimbare prin parc și să vă lăsați copiii la joacă, dar v-ați săturat de spațiile verzi bucureștene? La doar 14 kilometri de centrul Capitalei găsiți Parcul Bragadiru.

FOTO: grupactualitatea.ro

Modernizat cu fonduri europene, parcul se întinde pe circa 8 hectare și cuprinde piste pentru biciclete, locuri de joacă pentru copii și chiar o zonă unde poți face grătar în aer liber.

FOTO: grupactualitatea.ro

Vizitatorii își pot lăsa mașina în parcarea amenajată special și apoi se pot plimba pe numeroasele alei sau se pot relaxa la umbra foișoarelor.

FOTO: grupactualitatea.ro

Poți ajunge la Parcul Bragadiru, cu mașina, în cel mult 30 de minute din centrul Bucureștiului pe Șoseaua Alexandria/DN6/E70.

Click pentru a mări

FOTO: Google Maps

3. Relaxare pe malul lacului și plimbare cu vaporașul la Snagov

Două dintre principalele atracții din Snagov pentru cei care vor să scape pentru câteva ore de aglomerația Capitalei sunt Complexul Snagov Astoria și Vila Snagov 23.

FOTO: Complex Snagov

Poți intra în complex contracost. Odată ajunși la Snagov, vizitatorii se pot plimba pe lac cu vaporașul „Vlad Țepeș”, pot campa sau pot face un grătar într-o zonă amenajată special. Tot aici există o piscină și terenuri de tenis și de fotbal.

FOTO: Complex Snagov

Chiar pe malul lacului Snagov este amplasată Vila 23. O poți vizita de luni până duminică de la ora 9:00 la ora 20.00.

FOTO: Vila 23 Snagov

Resortul cuprinde un restaurant, un lounge și un centru spa, iar în exterior are un ponton cu 12 bărci, o piscină cu bar unde poți savura cocktailuri și 160 de șezlonguri.

FOTO: Vila 23 Snagov

Poți ajunge cu mașina la Snagov în circa 45 de minute ieșind din București pe Autostrada București – Brașov/A3.

Click pentru a mări

FOTO: Google Maps

4. Distracție pentru amatorii de aventură la Cernica

Bucureștenii care vor să aibă parte de o zi de aventură în mijlocul naturii aproape de casă pot face o vizită la parcul de aventură Extreme Park din Cernica. Aici găsesc cea mai lungă tiroliană peste lac din România, dar și diverse amenajări speciale la înălțime care îți testează abilitățile de cățărător.

FOTO: Facebook/Extreme Park Cernica

Tariful de intrare este de 30 de lei pentru trei ore, în cazul copiilor de până la 12 ani, și de 40 de lei pentru copiii mai mari și pentru adulți.

FOTO: Facebook/Extreme Park Cernica

În zonă poți merge și la piscina Pheonix Cernica, unde te poți relaxa la soare pe șezlong sau în baldachin, poți pescui sau poți face alături de prieteni o partidă de paintball.

FOTO: Facebook/Extreme Park Cernica

Din centrul Bucureștiului ajungi la Cernica în 30 – 40 de minute, în funcție de drumul ales, pe DN3, E81 sau pe Centrura Bucureștiului.

Click pentru a mări

FOTO: Google Maps

5. După-aminază liniștită pe domeniul Palatului Știrbey

Domeniul Palatului Știrbey, cunoscut pentru numeroasele evenimente mondene pe care le-a găzduit în ultimii ani, poate reprezenta și el o destinație perfectă pentru bucureștenii care vor se relexeze în natură.

FOTO: Facebook/Palatul Știrbey

Vizitatorii se pot plimba pe aleile parcului palatului, construit după model elvețian în anul 1864, sau pot savura o cafea pe pondonul lacului poziționat central. Lacul are o suprafață de 14.000 de metri pătrați și este populat cu diverse specii de pești.

FOTO: Facebook/Palatul Știrbey

Poți privi de pe ponton sau de pe margine rațe, gâște și ledebe plimbându-se pe lac.

FOTO: Facebook/Palatul Știrbey

Bucureștenii pot servi și masa la restaurantul palatului care a fost în trecut reședința familiei Știrbey.

FOTO: Facebook/Palatul Știrbey

Ajungi în Buftea, la Palatul Știrbey, în cel mult 43 de minute din centrul Capitalei.

Click pentru a mări

FOTO: Google Maps

Cunoști o oază de verdeață în apropierea Bucureștiului sau o destinație deosebită în țară? Scrie-ne și povestește-ne experiența ta pe [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase