Cum lucrezi eficient cu un șef foarte stresat și ocupat

Cum lucrezi eficient cu un șef foarte stresat și ocupat
Publicat: 06/01/2015, 15:25

De ce nu apreciază tot ce fac pentru el? E supărat pe mine? Ar trebui să fac mai multe? Sunt întrebări pe care ți le poți pune atunci când ai un șef foarte stresat. Și atunci încerci să faci eforturi mai mari pentru a-l mulțumi. Numai că îți dai seama curând că situația nu se îmbunătățește deloc. Dimpotrivă. Și atunci devii frustrat și confuz.

Soluția recomandată de specialiștii în resurse umane este să nu mai încerci să-ți mulțumești șeful cu orice preț și să îl ajuți să piardă cât mai puțin timp, scrie lifehacker.com. Ultimul lucru de care are nevoie un șef foarte stresat este un email kilometric în care să-i explici fiecare detaliu al unui proiect fără ca el să-ți fi cerut acest lucru sau în care îi dai mai multe informații decât are nevoie. Când lucrezi cu cineva care are nervii întinși la maximum, trebuie să dai exact ceea ce are nevoie. Iată câteva soluții pe care le poți încerca dacă vrei să ai mai multe satisfacții la locul de muncă și, în același timp, să-ți ajuți șeful.

Nu mai încerca să-ți faci șeful fericit

Nu îi poți face pe toți fericiți și oricum nu astă e jobul tău. Șeful tău este singurul care poate decide dacă este sau nu fericit. Să faci tot posibilul astfel încât cineva să se simtă sau nu într-un anumit fel este nesănătos pentru tine și enervat pentru ceilalți. Mai bine concentrează-ți toate eforturile gândindu-te cum să reduci volumul de muncă și să economisești timpul șefului tău.

Nu munci ca și când ai face-o pentru tine

Dacă ai un stil diferit de cel al șefului tău, dă-i ceea ce are nevoie și nu ceea ce vrei tu. Mai ales dacă îi plac lucrurile simple și concise, și este foarte ocupat. Chiar dacă ție îți place să știi toate detaliile, asta nu înseamnă că îi faci o favoare spunându-i totul. Comportă-te cu șeful tău exact așa cum îi place lui.

Respectă regulile impuse de el

Te poți gândi că întocmirea de note sau rapoarte este plictisitoare și inutilă, dar prin astfel de documente șeful tău verifică ce s-a făcut și ce nu. În acest mod este mai liniștit și economisește timp, ceea ce îi permite să găsească mai rapid și mai ușor soluții la sarcinile pe care le are de rezolvat. Să-l ajuți pe șeful tău să înțeleagă repede ce ai făcut este aproape la fel de important ca munca pe care o faci.

Fii concis mai ales în scris

Cu cât un email este mai scurt și mai clar, cu atât mai bine. Specialiștii vă sfătuiesc să vă întrebați șefii care sunt preferințele lor în materie de comunicare pentru că, de exemplu, unii preferă să primească un email pentru fiecare problemă, în timp ce alții vor să aibă toate întrebările într-un singur mesaj. De asemenea, unii așteaptă să primească confirmare imediat ce au trimis un email, în vreme ce alții nu au nicio problemă dacă le răspundeți atunci când aveți timp. Tineți cont de preferințele de a comunica ale șefului vostru, dar nu uitați că cele două imperative sunt claritatea și concizia.

Când e posibil, ia decizii singur

Dacă nu ți-a fost interzis în mod explicit, ia deciziile necesare pentru ca proiectele de care te ocupi să avanseze, ori de câte ori poți. E bine să-ți informezi șeful despre deciziile luate, dar nu este neapărată nevoie să aștepți pentru aprobarea lui pentru ca lucrurile să avanseze. De multe ori, vor fi mulțumiți să afle că lucrurile funcționează fără ca ei să știe fiecare detaliu.

Nu aștepta să fii lăudat

Dacă ești genul de persoană care încearcă să-și facă șeful fericit, cel mai probabil apreciezi foarte mult să ți se recunoască meritele. Este de înțeles pentru că aprecierea te face să te simți bine. Dar dacă lucrezi cu cineva care este tot timpul în criză de timp, e foarte puțin probabil să aibă răgazul să-și exprime recunoștința. În loc să-ți faci griji în legătură cu asta, concentrează-te pe muncă și pe ceea ce poți face pentru propria ta fericire.

Așadar, dacă ai ghinionul de a lucra cu un șef foarte stresat și care este tot timpul în criză de timp, nu te mai chinui să-l mulțumești cu orice preț. Încearcă în schimb să afli cum să muncești mai eficient fără să aștepți laude. Vei fi mult mai mulțumit de locul tău de muncă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ion Iliescu, urmărit penal în "dosarul fără sfârșit" al mineriadei din urmă cu 34 de...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier