Desertul turcesc al copilăriei, cu textură cremoasă și cu o aromă ORIENTALĂ. Ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara
Este desertul care te poate duce până în Antalya, într-o sâmbătă dimineața, pe plaja Konyaaltı, pe malul Mării Mediteraneene cu ape azurii, sau chiar în vârfurile munților înzăpeziți Taurus.
Budinca de orez turcească, cu o textură cremoasă, gust dulce, dar delicat, este rezultată din ingrediente simple, îmbinate cu aromele orientale. Este un desert hrănitor și ușor de preparat.
De ce ai nevoie pentru a o prepara? Iată ingredientele pe care trebuie să le ai la îndemână și pașii care trebuie făcuți, potrivit BZI.
Ingrediente
- 1 litru de lapte integral;
- 100 grame de orez cu bob rotund;
- 200 ml de apă;
- 150 de grame de zahăr;
- 1 plic de zahăr vanilat;
- miezul unei păstăi de vanilie;
- praf de sare.
Mod de preparare
- spală orezul și fierbe-l pentru 10 minute;
- încălzește laptele;
- adaugă laptele cald peste orez și fierbe preparatul la foc mic;
- amestecă des;
- adaugă zahăr, sare și vanilie;
- budinca trebuie să fie mai cremoasă decât orezul obișnuit cu lapte, deci trebuie lăsată la fiert până capătă o crustă aurie la suprafață;
- când se servește, se presară scorțișoară, nuci mărunțite sau fistic.
Sursa Foto: Shutterstock
Autorul recomandă: EXCLUSIV VIDEO | Baclavaua, desertul preferat al sultanilor și motivul dulce de ”război” cu grecii, a unit comunitățile la malul mării