Este brânza prea SĂRATĂ? Iată trei metode simple pentru modificarea gustului
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fbranza-1280x853.jpg)
Brânza sărată din comerț ar putea să nu fie pe placul multora din cauza gustului sau pentru că ar putea provoca probleme de sănătate. Sarea modifică structura internă a brânzei pe durata procesului de maturare.
Consumul excesiv de sare poate provoca hipertensiune arterială și boli de rinichi. Există o metodă simplă pentru eliminarea sării din brânză, fără a-i modifica semnificativ calitatea. Este un truc ușor și la îndemână.
Iată soluția eficientă pentru a elimina sarea din telemea și feta. Brânza trebuie să fie tăiată în bucăți mici. Bucățile sunt lăsate în apă plată sau filtrată între 2 și 24 ore. Apa trebuie să fie schimbată la câteva ore. La final, brânza trebuie să fie ștearsă cu un prosop curat.
O altă metodă presupune utilizarea unei soluții pe bază de apă și oțet sau zeamă de lămâie pentru a dizolva cristalele de sare după câteva ore. De asemenea, mai există și soluția în care brânza să fie lăsată complet în lapte și ținută la frigider pentru câteva ore, având o textură mai cremoasă, potrivit FANATIK.
Sursa Foto: Profimedia
Citește și:De ce este recomandat să se consume rar brânză cu pâine, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic