Ce spun specialiștii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. „Nu arată bine, dar nu este vorba despre Parkinson” | VIDEO

Ce spun specialiștii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. „Nu arată bine, dar nu este vorba despre Parkinson” | VIDEO
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30/04/2022, 17:28

Despre starea de sănătate a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, au fost lansate tot felul de zvonuri și de teorii în ultima perioadă.

Potrivit acestora, liderul de la Kremlin ar avea fie Parkinson, fie cancer sau alte afecțiuni, mulți spunând că zilele lui Putin sunt limitate.

Un videoclip publicat recent de Kremlin în înfățișează pe Vladimir Putin într-o stare de sănătate aparent proastă, informează Adevărul.

În acest context, unii specialiști spun că, deși Vladimir Putin „nu arată bine”, nu se pune problema ca acesta să aibă Parkinson, așa cum s-a zvonit. Mai mult, ei susțin că un diagnostic nu poate fi pus fără o examinare fizică prealabilă a unui pacient.

Într-un videoclip distribuit de Kremlin, Putin se ținea strâns de masa la care se afla în timpul unei întâlniri cu Serghei Șoigu, ministrul Apărării. El a bătut de mai multe ori din picior și s-a aplecat în repetate rânduri pe parcursul înregistrării, iar fața îi este vizibil umflată.

Aceste imagini au stârnit un val de comentarii referitoare la starea de sănătate și chiar la viitorul liderului de la Kremlin.

Ce spun specialiștii despre starea lui Vladimir Putin

John Hardy, de la Institutul de Cercetare a Demenței din Marea Britanie, spune că este foarte puțin probabil ca un neurolog care se respectă să comenteze despre starea de sănătate a președintelui rus fără să îl poată examina înainte.

Hardy a subliniat că nu este neurolog, dar că face aceste comentarii din postura cuiva care a studiat bolile neurologice.

„Niciun semn de Parkinson din punctul meu de vedere. Nu arăta bine, dar nu este vorba despre boala Parkinson”, a declarat John Hardy.

Şi Ray Chadhuri, un neurolog la Universitatea din Londra, a dezminţit zvonurile potrivit cărora Putin ar suferi de boala Parkinson.

„Privind clipul scurt, nu găsesc nicio dovadă să pot spune că Putin suferă de Parkinson”, a spus Chadhuri.

Și în timpul unei întâlniri cu președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, Putin a fost filmat în timp ce tremura incontrolabil, imagini care au alimentat și mai mult discuțiile referitoare la starea sa de sănătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase