FRANȚA. Șoferul de autobuz bătut pentru că a refuzat să primească pasageri fără mască de protecție a murit

Redactor:
Daniel Matei
FRANȚA. Șoferul de autobuz bătut pentru că a refuzat să primească pasageri fără mască de protecție a murit
FRANȚA. Șoferul de autobuz bătut pentru că a refuzat să primească pasageri fără mască de protecție a murit. Sursa foto: Profimedia

Șoferul de autobuz din Franța care a fost agresat de un grup de călători pe care nu a vrut să îi lase să urce în vehicul pentru că nu purtau mască de protecție a murit.

Anunțul a fost făcut de fiica sa, Marie, care a declarat că tatăl său a fost deconectat de la aparate, informează Euronews.

„Am decis să-l lăsăm să se ducă. Medicii au fost de acord”, a spus fiica bărbatului.

Philippe Monguillot, în vârstă de 59 de ani, a fost victima unui atac „de o violență extremă”, a declarat Marc Mariée, procurorul adjunct din Bayonne, orașul unde s-a petrecut atacul.

Doi bărbați, în vârstă de 22, respectiv 23 de ani, cunoscuți de Poliție pentru trecutul lor infracțional, sunt suspectați că l-ar fi bătut cu bestialitate pe Monguillot și au fost reținuți, sub acauzația de tentativă de omor.

Este foarte probabil ca încadrarea să fie modificată după moartea bărbatului.

Alte două persoane au fost reținute, fiind acuzate că nu au intervenit atunci când au văzut că viața șoferului era pusă în pericol.

Ucis pentru că a insistat ca regulile să fie respectate

Autoritățile au informat că șoferul a vrut să verifice biletul unuia dintre suspecți și le-a cerut celorlalți trei să poarte măști de protecție în momentul în care au vrut să urce în autobuz. Purtarea măștilor de protecție este obligatorie în mijloacele de transport în comun din Franța.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la începutul săptămânii, autoritățile au informat că șoferul a fost victima unui atac violent și ar fi fost lăsat inconștient.

Monguillot a intrat în moarte cerebrală în urma loviturilor.

Procurorul-șef din Bayonne, Jérôme Bourrier, a anunțat că suspecții vor fi acuzați de omucidere.

Colegii șoferului au refuzat să mai iasă pe trasee în urma atacului, dar ei vor reveni la serviciu începând de luni. Operatorul local de transport a anunțat că le va asigura acestora „condiții sporite de siguranță”.

×

Urmăriți Gândul LIVE Liderul clanului Duduienilor, Emi Pian, a fost înmormântat. Ora înmormântârii a fost decalată și totuși a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni. În cimitir au intrat, însă, doar rudele apropiate. Organizatorii au fost amendați pentru că nu au respectat traseul anunțat. https://bit.ly/30B3uzr Printre invitații emisiunii de astăzi se numără jurnalistul Emilian Isăilă și liderul sindicatului "Sed Lex" , Florin Vilnei.

Publicată de Gandul pe Luni, 10 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide