Germania, presiuni pentru aprobarea vaccinului Astra Zeneca după ce Pfizer nu mai face față cererii de vaccin anti-Covid

Germania, presiuni pentru aprobarea vaccinului Astra Zeneca după ce Pfizer nu mai face față cererii de vaccin anti-Covid
Letonia și Portugalia suspendă utilizarea serului de la AstraZeneca
Publicat: 01/01/2021, 22:18
Actualizat: 01/01/2021, 22:22

Capacitatea de producție a vaccinului anti-Covid Pfizer/BioNTech la uzina din Belgia nu satisface cererea de pe piața europeană, iar Germania face presiuni pentru aprobarea vaccinului Astra Zeneca după ce a vaccinat peste 130.000 de oameni și are nevoie de vaccin în continuare.

Nu există soluții rapide și de moment, pentru că dozele care sunt distribuite trebuie să fie împărțite în mod echitabil către toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene (UE), care le primesc chiar dacă nu vaccinează.

În februarie ar trebui să înceapă producția la Marburg, în Germania, spune șeful de la BioNTech. Vom afla unde e posibil să mai fie produs vaccin la sfârșitul lui ianuarie, pentru că nemții poartă deja discuții cu alți cinci producători de medicamente din Europa.

Dar o să vină și vaccinul de la Moderna și foarte posibil și de la Astra Zeneca și Oxford. Agenția Europeană a medicamentului spunea că mai are nevoie de date și că nu va aproba vaccinul AstraZeneca, în ianuarie, dar Germania pune presiune pentru acest lucru.

Și în cazul vaccinul Pfizer/BioNTech, influența Germaniei a fost mare. Acesta ar fi trebuit să primească undă verde pe 29 decembrie și data a fost devansată pe 21, de aceea avem acum vaccin anti-Covid.

Nu știm încă cât vaccin ar putea primi România de la Astra Zeneca, pentru că din toate contractele Uniunii Europene noi primim 4,7% din cantitate, iar cu AstraZeneca Oxford avem un contract pentru cel puțin 300 de milioane de doze.

Dar, chiar dacă vine, foarte probabil să nu îl putem folosi rapid acolo unde aveam cea mai mare nevoie de el. Ar putea fi folosit în centrele mobile de vaccinare sau la medicii de familie, pentru că se păstrează la 2-8 grade Celsius.

Dar noi încă facem pregătiri și probabil în februarie vom fi gata. Din peste 1.000 de centre de vaccinare care sunt pe hârtie la noi, doar 47 erau deschise pe 31 decembrie.

BioNTech avertizează: Imunizarea în Uniunea Europeană ar putea fi perturbată de probleme privind stocul de vaccin

Compania BioNTech, care a dezvoltat vaccinul anti-COVID-19 împreună cu Pfizer, avertizează că există posibilitatea ca imunizarea în Uniunea Europeană să fie perturbată de apariţia unor goluri în stoc până ce alte vaccinuri vor fi aprobate.

Compania germană și Pfizer colaborează în continuare pentru creșterea numărului de doze din vaccinul COVID-19, omologat de Uniunea Europeană.

Din cauza întârzierilor în ceea ce privelte producția de vaccin, Germania a închis temporar anumite centre de vaccinare la doar câteva zile după începerea campaniei.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?