​Moscova, expoziție de fier vechi NATO. Rămășițele echipamentelor militare vor fi parcate în fața ambasadelor țărilor care le-au livrat Ucrainei

​Moscova, expoziție de fier vechi NATO. Rămășițele echipamentelor militare vor fi parcate în fața ambasadelor țărilor care le-au livrat Ucrainei
Publicat: 12/07/2023, 18:36
Actualizat: 12/07/2023, 18:46

Moscova dezgroapă o tactică politică intern/externă medievală, vrea să afișeze pielea inamicilor pe gard. În acest caz, Rusia intenționează să expună echipamentele NATO pe care le-a distrus în Ucraina în fața ambasadelor țărilor occidentale care le-au furnizat. Fiarele vechi expuse vor intimida posibilii invadatori și vor îmbărbăta apărătorii cetății, în cazul acesta doar moscoviți, că ambasade nu se găsesc pe toate drumurile.

„Propunerea de a instala echipamente arse lângă ambasadele acelor țări care le trimit în Ucraina este deosebit de interesantă”, a declarat miercuri președintele parlamentului rus Viaceslav Volodin, relatează Reuters

Fiare vechi, occidentale, cumpăr!

Volodin, care nu a precizat și inițiatorul strateg, a dat deja ordine pentru organizarea unor astfel de expoziții. Astfel, la poarta ambasadelor SUA, Germania și a altor câteva zeci de țări ostile va fi parcată câte o roabă de fier vechi și ars.

Ucraina a primit cam tot ce-i trebuie la Vilnius

Oficialii ruși au criticat în mod repetat țările occidentale pentru că au furnizat arme Ucrainei, argumentând că riscă să prelungească conflictul și să provoace o escaladare suplimentară. Ucraina a cerut armele pentru a se apăra și a recuceri teritoriul ucrainean ocupat de forțele ruse de la invazia Moscovei din februarie 2022.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit săptămâna aceasta cu liderii alianței NATO, formată din 31 de membri, în încercarea de a-și asigura angajamentele de securitate pe termen lung.

Cu NATO la poartă

De altfel, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că o intrare accelerată a Ucrainei în NATO este foarte periculoasă pentru securitatea europeană, în condițiile în care secretarul general Stoltenberg a declarat că se aşteaptă ca statele membre să transmită „un mesaj pozitiv” Ucrainei cu privire la perspectivele sale de a deveni membră a NATO.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că livrările de rachete cu rază lungă de acţiune de către Franţa Ucrainei este o greşeală, care va avea consecinţe pentru Kiev. Rusia va trebui să stabilească raza exactă de acţiune a rachetelor, a spus el.

O măsură adecvată mileniului trei, zice Lavrov

Într-o declaraţie separată, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat că Rusia ia măsuri „adecvate” şi din timp ca răspuns la posibila aderare a Suediei şi Ucrainei la NATO.

Marți, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că ​NATO va adresa Ucrainei o invitație de a se alătura alianței militare atunci când „statele membre vor fi de acord și condițiile vor fi îndeplinite”.

Totodată, membrii blocului militar au decis să renunţe la impunerea unui Plan de acţiune în vederea aderării (Membership Action Plan – MAP), făcând ca aderarea Ucrainei să treacă de la un proces în doi paşi la unul într-un singur pas.

Președintele american Joe Biden a spus miercuri că „toți aliații au fost de acord că viitorul Ucrainei este în NATO” și că „vom oferi securitatea Ucrainei”.

„Concluziile summitului arată garanții de securitate pentru Ucraina, aflată în drum spre NATO. Delegația ucraineană se întoarce cu o mare victorie din punct de vedere al securității”, a anunțat triumfător și Volodimir Zelenski.

Citiți și: UPDATE | Stoltenberg, la summit: Aștept ziua în care ne întâlnim ca aliați! Zelenski: Invitația ar fi fost ideală

Ben Wallace către Zelenski: Nu suntem Amazon! Oamenii vor să vadă un pic de recunoștință

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Un restaurant românesc, extindere fără precedent. Se bate cu marile fast food-uri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni