Prima pagină » Știri externe » SUA: Departamentul pentru Educație începe colectarea împrumuturilor pentru studii nerambursate. Milioane de americani riscă POPRIRI salariale

SUA: Departamentul pentru Educație începe colectarea împrumuturilor pentru studii nerambursate. Milioane de americani riscă POPRIRI salariale

SUA: Departamentul pentru Educație începe colectarea împrumuturilor pentru studii nerambursate. Milioane de americani riscă POPRIRI salariale

Departamentul pentru Educație va începe luna viitoare colectarea împrumuturilor pentru studii nerambursate, inclusiv poprirea salariilor pentru milioane de debitori, au declarat luni oficialii Departamentului.

În prezent, aproximativ 5,3 milioane de debitori sunt în stare de nerambursare a împrumuturilor federale pentru studenți, conform Associated Press.

„Contribuabilii americani nu vor mai fi obligați să servească drept garanție pentru politicile iresponsabile privind împrumuturile pentru studii”, a declarat Linda McMahon, secretarul Educației.

Începând cu 5 mai, Departamentul Educației va începe colectarea involuntară a sumelor datorate, prin programul de compensare al Departamentului Trezoreriei, care reține plățile guvernamentale – inclusiv rambursările de impozite, salariile federale și alte beneficii – de la persoanele cu datorii scadente către Guvern.

După un preaviz de 30 de zile, Departamentul va începe, de asemenea, să sechestreze salariile debitorilor aflați în incapacitate de plată.

Anunțul Administrației Trump marchează sfârșitul unei perioade de clemență care a început în timpul pandemiei COVID-19.

Din martie 2020, niciun împrumut federal pentru studenți nu a mai fost trimis spre colectare, inclusiv cele aflate în incapacitate de plată.

În timpul președintelui Joe Biden, Departamentul Educației a încercat de mai multe ori să acorde o amnistie pe scară largă a împrumuturilor pentru studii universitare, doar pentru a fi oprit de instanțe.

Unu din patru adulți americani cu vârsta sub 40 de ani are datorii ca urmare a împrumuturilor pentru studii

Decizia de a trimite datoriile la colectare a atras numeroase critici, care au arătat că debitorii au avut parte de confuzie ca urmare a schimbării politicilor privind împrumuturile pentru studenți între Administrațiile Biden și Trump.

„Acest lucru este crud, inutil și va alimenta și mai mult flăcările haosului economic pentru familiile muncitoare din această țară”, a declarat Mike Pierce, director executiv al Student Borrower Protection Center.

În 2020, președintele Donald Trump a întrerupt plata ratelor și acumularea dobânzilor la împrumuturile federale pentru studii ca măsură temporară de ajutorare pentru studenții debitori.

Pauza a fost prelungită de mai multe ori de Administrația Biden până în 2023, iar o perioadă finală de grație pentru rambursarea împrumuturilor s-a încheiat în octombrie 2024.

Asta a însemnat că zeci de milioane de americani au trebuit să înceapă să facă plăți din nou.

Debitorii care nu fac plăți timp de nouă luni intră în incapacitate de plată, care este trecută pe scorurile lor de credit bancar și poate însemna recursul la colectorii de credite.

Împreună cu debitorii deja în incapacitate de plată, alte patru milioane de persoane au întârzieri la plata ratelor între 91 și 180 de zile.

Mai puțin de 40% din toți debitorii sunt la zi cu împrumuturile pentru studenți, au spus oficialii Departamentului.

În Statele Unite, educația universitară poate costa adesea între 10.000 și 70.000 de dolari pe an, lăsându-i pe unii absolvenți cu datorii zdrobitoare atunci când intră pe piața muncii.

Potrivit Departamentului Educației, 42,7 milioane de oameni datorează în prezent 1.600 de miliarde de dolari în împrumuturi pentru studenți.

Potrivit Centrului de Cercetare Pew, în 2023 unu din patru adulți americani cu vârsta sub 40 de ani avea datorii ca urmare a împrumuturilor pentru studenți, cu o sumă medie între 20.000 și 25.000 de dolari, suma datorată variind în funcție de nivelul de educație.

Foto: Profimedia

CITIȚI ȘI:

Administraţia SUA declasifică DOCUMENTE despre asasinarea senatorului Robert F. Kennedy, în 1968

 

 

Adrian Sabău, originar din București, a absolvit studiile de licență la Universitatea din București. Aflat la începutul carierei la “Gândul”, a mai lucrat anterior ca traducător. Este pasionat ... vezi toate articolele

Citește și