De ce șeful Twitter nu a blocat niciodată pe nimeni pe rețelele de socializare. „Uneori primesc mesaje foarte urâte”

Redactor:
Cristina Andrei
De ce șeful Twitter nu a blocat niciodată pe nimeni pe rețelele de socializare. „Uneori primesc mesaje foarte urâte”
CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, spune că nu a blocat niciodată pe nimeni pe rețelele de socializare, cu toate că se întâmplă de multe ori să fie hărțuit și să primească mesaje foarte urâte. Dimpotrivă, acesta crede că online-ul este un mijloc care face mult mai ușor dialogul chiar și pe marginea unor probleme foarte serioase, așa că preferă să citească ce postează oamenii și să păstreze un contact permanent cu ei.

Cofondatorul și CEO-ul companiei Twitter, Jack Dorsey, a acordat vineri un interviu pentru emisiunea The Today Show, în care, printre altele, a fost întrebat și despre problema hărțuirii online, din ce în ce mai frecventă pe rețelele de socializare.

„Situația este dezamăgitoare, dar, din păcate, reflectă foarte fidel lumea în care trăim. Vedem în jurul nostru la fel de mult optimism, pe cât vedem pesimism”, a spus Dorsey. CEO-ul Twitter a explicat modul în care percepe el platforma de socializare, arătând că Twitter-ul este extrem de util pentru construirea unui dialog puternic în ceea ce privește problemele sociale.

Întrebat de moderator dacă s-a simțit vreodată sabotat sau agresat online, Dorsey a spus că, într-adevăr, i se întâmplă să primească personal plângeri și reclamații din partea utilizatorilor. „Uneori primesc și mesaje foarte urâte”, a declarat cofondatorul Twitter.

În astfel de situații, cei mai mulți dintre internauți recurg la metoda simplă și sigură de a scăpa de „prietenii” nepotriviți: îi blochează. Jack Dorsey spune, totuși, că niciodată nu a apelat la aceste mijloace.

„Nu am blocat niciodată pe nimeni. Vreau să văd ce spun oamenii și chiar îmi doresc să am contact permanent cu ei”, a răspuns Dorsey.

CEO-ul Twitter nu este, însă, singura celebritate care nu a raportat pe nimeni pe Twitter. Și președintele american Barack Obama a adoptat aceeași strategie și chiar a anunțat public acest lucru după ce un copil de 13 ani a pretins că Obama i-a blocat accesul la pagina sa.

Inchide