Afacerea Prințului Charles din Sibiu: Am produs 12.000 de litri de suc ecologic

Afacerea Prințului Charles din Sibiu: Am produs 12.000 de litri de suc ecologic
Publicat: 19/03/2013, 20:25
Actualizat: 26/03/2019, 02:57

Aproximativ 32.000 de litri de suc de mere au fost produși, în 2012, de fundația Prințului Charles la Mălâncrav, în județul Sibiu, din care 12.000 de litri au avut certificare ecologică, producția ajungând în magazine din țară și la ambasade din București, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Fundației „Mihai Eminescu Trust”, Caroline Fernolend, a fost întrebat, marți, într-o conferință de presă la Sibiu, despre producția de suc de mere din 2012 a fabricii pe care fundația o deține în localitatea sibiană Mălâncrav.

„Am produs 32.000 de litri de suc, din care 20.000 de litri doar suc natural, 12.000 de litri suc ecologic. Livada noastră, tot o dată la doi ani, nu are producție mare și am cumpărat și mere de la Alma Vii, unde livada este în curs de certificare și nu am putut să-l producem ca suc ecologic. Livada noastră este certificată ecologic din 2003 și se reface certificatul anual. Sucul se vinde în magazine tradiționale pentru produse ecologice și la București, la diferite ambasade”, a răspuns Caroline Fernolend.

Ea a precizat că fundația a cumpărat merii de pe o suprafață de 108 hectare de teren care aparține ADS, teren pentru care plătește o arendă foarte mare.

Caroline Fernolend a menționat că fundația are proiecte în derulare și în alte localități din județul Sibiu: Biertan, Richiș, Moșna, Alma Vii.

„În 12 ani, Fundația «Mihai Eminescu Trust» a implementat 1.100 de proiecte, mai micuțe și mai mari. Noi am implementat proiectele mai mult în sate și venim cu experiența din mediul rural, unde am format peste trei sute de meșteri în meserii tradiționale, unde dezvoltăm turismul cultural autentic, tocmai pentru a motiva comunitățile rurale să păstreze patrimoniul”, a declarat Caroline Fernolend.

Ea a afirmat că nu cunoaște numărul exact de turiști care au vizitat satul Mălâncrav în anul 2012, dar că satul său natal, Viscri, din județul Brașov, a fost vizitat de 12.000 de turiști, din 23 de țări.

„Trei mii de turiști au fost români. Majoritatea românilor nu s-au cazat în sat, au fost doar vizitatori de zi, dar s-au plimbat cu căruța la meșteri, la cărbunari, la cărămidari, la fierari și au văzut autenticitatea satului. Avem 15 familii care au case de oaspeți și vă spun că, pentru un sat cu patru sute de locuitori, 12.000 de turiști ce impact are…”, a declarat directorul Fundației „Mihai Eminescu Trust”.

Potrivit acesteia, având în vedere că Transilvania are „valori pe care alte țări le-au pierdut”, Prințul Charles face lobby pentru ca turiștii să vină să le cunoască.

„Prințul Charles este patronul spiritual al fundației noastre și face lobby pentru Transilvania. Cred că pentru toată lumea a pus Transilvania pe harta lumii. Prin vizitele dânsului dorește să promoveze autenticitatea patrimoniului cultural pe care-l deținem încă, să deschidă ochii tuturor, să nu pierdem aceste valori pe care alte țări le-au pierdut. De aceea vin atâția străini la noi, de aceea alteța sa regală dorește să facă lobby pentru noi”, a declarat Caroline Fernolend.

Caroline Fernolend a participat, marți, la Sibiu, la semnarea unui protocol de colaborare între mai multe asociații și instituții din domeniul cultural, având ca scop salvarea și păstrarea patrimoniului cultural și istoric din Transilvania.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?