Expoziția „The Human Body” se prelungește până pe 4 august

Expoziția The Human Body se prelungește până pe 4 august
Publicat: 25/06/2013, 16:13
Actualizat: 28/09/2018, 16:37

Expoziția „The Human Body” se prelungește până pe 4 august inclusiv, după ce peste 62.000 de români au vizitat-o până în prezent la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Biletele sunt în continuare disponibile în rețeaua Eventim, iar programul de vizitare rămâne neschimbat, zilnic, de marți până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00.

Atât Muzeul Olteniei (Craiova), Muzeul Județean de Știință din Ploiești, cât și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj au solicitat prelungirea expoziției în spațiile proprii. Dimensiunile acestor spații sunt, din păcate, insuficiente pentru amploarea expoziției.

Din datele organizatorilor, cel mai tânăr vizitator al expoziției este un copil de 2 ani, iar cel mai în vârstă are 85 de ani. Aproape 400 de școli, atât din învățământul privat, cât și din cel de stat, cu predare în limba română sau în alte limbi, și-au adus elevii, în grupuri organizate, să vadă expoziția, de la deschiderea sa și până în prezent.

Conform datelor oferite de rețeaua Eventim din întreaga țară, peste 62.000 de români au trecut pragul expoziției până în prezent; dintre ei, peste 8.000 fiind elevi cu vârstele între 7 și 18 ani.

Expoziția „The Human Body” include include peste 200 de exponate – corpuri umane reale (integrale sau secțiuni), care, prin disecțiile la nivelul organelor și țesuturilor, oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care acesta funcționează. Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în orașe precum Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende. Expoziția „The Human Body” își propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o șansă unică de a-și privi organismul prin ochii unui chirurg și de a „experimenta” o incursiune vizuală în interiorul său. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte și să-și îngrijească organismul, acordând atenție felului în care aleg să trăiască.

Exponatele sunt plastinate – o metodă de conservare definitivă a țesuturilor umane, prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat până la nivel celular și în mod definitiv. Această tehnică permite prezentarea corpului uman în toată complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv etc. Procesul de transformare a unui întreg organism uman într-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maximă grijă și respect, transmit organizatorii.

Expoziția „The Human Body” a fost deschisă la Muzeul Antipa pe 22 martie.

Biletele pentru această expoziție au prețuri cuprinse între 32 și 60 de lei/ persoană și, respectiv, 85 și 135 de lei/ grup. Totodată, grupurile de peste 10 copii vor avea acces la expoziție în baza unui tichet în valoare de 30 de lei/ persoană. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.

Tichetele pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim – magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului