MASTER CHEF. Concurenții gătesc marțea aceasta într-un restaurant din București

Publicat: 14 05. 2012, 14:01
Actualizat: 15 05. 2012, 21:15

Marțea aceasta la Pro Tv, începând cu ora 20. 30, concurenții rămași în competiția „MasterChef” sunt provocați să gătească pentru clienții unui restaurant din București. Sub îndrumarea celor trei chefi jurați, pretendenții la titlul de „MasterChef” se vor lovi de noi provocări, care la final vor face diferența.

Dacă la cantina săracilor sau la nuntă aceștia au experimentat lucrul sub presiune într-o bucătărie profesionistă, de data aceasta proba devine și mai grea pentru cei ramași în concurs, pentru că cele două echipe trebuie să se descurce și la cumpărături. Fiecare va avea de alergat după ingredientele necesare pentru alcătuirea meniului, trebuind să se încadreze într-un anumit buget.

Mai mult, la restaurant, concurenții vor experimenta și ipostaza de ospătar, pentru că fiecare dintre echipe își va delega reprezentanți în sala de mese. Cât de buni organizatori sunt, cât de bine vor ști să alcătuiască meniul, cât de greu le va fi să facă față comenzilor atât la masa de prânz, cât și la cină, telespectatorii Pro Tv vor descoperi în ediția de mâine, de la 20.30.

Cu un întreg restaurant pe mână, cu responsabilitatea cumpărăturilor și a meniului pe umeri, concurenții „MasterChef” sunt pentru prima oară în fața unei astfel de provocări: vor face liste peste liste, se vor gândi ce preparate să aleagă astfel încât să respecte specificul restaurantului, dar și să se încadreze în bugetul alocat.

Săptămâna trecută Alexandru Petricean a fost desemnat șef de echipă, astfel că de data aceasta va putea să își aleagă coechipierii și își va lua foarte în serios rolul de lider. „Vă rog să nu uitați, suntem o echipă, dar eu sunt șeful, nu vreau să aud discuții, vreau spirit de învingători”, le va spune acesta colegilor săi. „Proba asta mi se pare iadul în bucătărie, o sa fie nervi, tensiune, timp limită”, a completat Petricean. „Aici nu se mai pune problema doar de a găti contra cronometru, aici ai în față clienți adevărați care sunt în postura de a plăti sau nu preparatul”, îi va avertiza chef Florin Dumitrescu, care va încerca să le atragă atenția asupra responsabilității pe care o au. Ce piedici vor întâmpina cele două echipe în bucătărie și în restaurant, cum își vor împărți sarcinile, cum se vor descurca pentru a asigura bunul mers al lucrurilor, dar și ce suprize le rezervă cei trei jurați, toate acestea în ediția „MasterChef” de marțea aceasta, de la 20.30.

Dificila probă în restaurant va fi urmată de intoarcerea în bucătăria „MasterChef”, unde se va desfășura testul sub presiune care săptămâna aceasta le rezervă atât concurenților, cât și telespectatorilor noi surprize și eliminări.