O nouă teorie care schimbă tot ce știai despre produsele de la McDonald”s. De ce nu se strică hamburgerii

Publicat: 06 01. 2013, 22:16
Actualizat: 19 05. 2015, 21:09

După ce un client din Canada a întrebat conducerea McDonald’s care este motivul pentru care produsele care se vând aici nu se strică și nici nu putrezesc, șefii lanțului de restaurante de tip fast-food au decis să deslușească acest mister.

Dorind să ofere un răspuns corect la întrebarea clientului, reprezentanții McDonald’s au vorbit cu medicul Keith Warriner, care lucrează la Universitatea Guelph, Canada, scrie Yahoo Finance.

Medicul a încercat să ofere o explicație plauzibilă la experimentele făcute în repetate rânduri și postate pe internet care arătau cum produsele McDonald’s, printre care burgerii și cartofii prajiti, nu se strică și nici nu putrezesc, deși stau multe zile la temperatura camerei.

Warriner este de părere că motivul pentru care produsele cumpărate de la McDonald’s nu se strică nu ține de vreun adaos de chimicale pe care lanțul de restaurante l-ar folosi, așa cum se credea inițial. Potrivit medicului, hamburgerii cumpărați de aici sunt la fel ca toate celelalte produsele alimentare, mai exact acestea încep să putrezească doar în anumite condiții.

„După ce carnea pentru un hamburger este gatită, aceasta se usucă. Atunci când preparatul este lăsat în camera, hamburgerul continuă să piardă apă și de aceea acesta se usucă mai rău în loc să putrezească”, spune specialistul.

Keith Warriner precizează că unele produse alimentare, printre care și hamburgerii de la McDonald’s, putrezesc doar în anumite condiții. „Dacă vreți să vedeti cum putrezește un hamburger trebuie să îl țineți învelit într-o folie, care să împiedice uscarea lui. De asemenea, pentru ca un astfel de aliment să înceapă să putezească ar trebui să îl lăsați într-o cameră unde umiditatea este ridicată, ca de exemplu baia. Același experiment îl puteți realiza și în cazul sandvișurilor făcute în casă”, a declarat medicul.

În urmă un an și gândul a solicitat reprezentanților McDonald’s România să ne explice cum este posibil ca un produs alimentar să reziste atât de mult timp fără să facă mucegai, fără să se deterioreze vizibil, după ce a realizat un experiment și a păstrat timp de 6 luni, la temperatura camerei (care a variat între 18 și 24 grade Celsius), un hamburger și o porție de cartofi prăjiți cumpărați.

Reprezentanții McDonald’s au declarat că rezistența în timp a meniului „este o probă a calității produselor” lor: „Uscarea este una dintre cele mai vechi tehnici de conservare a alimentelor. Cele mai simple exemple sunt uscarea pâinii și a diverselor tipuri de salamuri. Prin urmare nu este un fapt exceptional acela că alimentele lăsate în condiții normale într-o cameră, se vor usca. Din această perspectivă, experimentul este o probă de calitate pentru produsele noastre.”

GALERIE FOTO. CUM ARATĂ UN MENIU DE LA MC DONALD’S DUPĂ CE A STAT 6 LUNI ÎN REDACȚIA GÂNDUL