Tradiție controversată: Tribul african care le oferă sex, în dar, oaspeților

Redactor:
Gandul
Tradiție controversată: Tribul african care le oferă sex, în dar, oaspeților
În regiunile Kunene și Omusati din nordul namibiei există două triburi semi-nomadice, Ovahimba și Ovazimba. Acestea au obiceiul să le ofere, în dar, partide de sex vizitatorilor.

În momentul când un bărbat vizitează casa unui bărbat din trib, care este o societate patriarhală, acesta îi oferă, în semn de apreciere, oaspetelui soția pentru a-și petrece noaptea cu ea, transmite publicația Pulse Ghana. În cazul în care este disponibilă o singură cameră, soțul doarme afara pentru a nu-i deranja pe cei doi. Practica este populară și între prieteni, care fac frecvent schimb de neveste. 

Acest obicei se numește „Okujepisa omukazendu„.

Din păcate, femeile au o influență redusă în aceste triburi și nu se pot opune acestei practici. De aceea, cei care cer interzicerea obiceiului susțin că aceasta este o formă de viol.

Cele două triburi, care au o populație de aproximativ 86.000 de persoane, susțin că acest obicei controversat întărește prieteniile și face parte din tradiția lor.

Acesta nu este singura tradiție ciudată din aceste triburi. Femeile nu se spală. Ele se dezinfectează făcând „băi de fum” și folosind rășini aromatice care se aplică direct pe piele. 

 

Inchide