Vlad, Mihai, Alex Și Victor, meniu de MASTERCHEF pentru 400 de persoane

Publicat: 09 07. 2013, 17:04
Actualizat: 06 05. 2019, 18:27

După încheierea show-ului de la Pro Tv, concurenții MASTERCHEF au continuat să se întâlnească, dar și să gătească împreună. După ce în timpul concursului au făcut echipă de câteva ori, Vlad Mureșan, Mihai Toader, Alex Hora și Victor Nemes și-au unit forțele și pentru evenimente private, la care pun în practică tot ce au învățat la MASTERCHEF

Așa se face că de curând cei patru foști concurenți de la MASTERCHEF au gătit pentru nu mai puțin de 400 de persoane un meniu inspirat de preparate gătite de ei la MASTERCHEF și care a fost pe placul tuturor.

„A fost un eveniment organizat de buna mea prietena Geta Ungurean pentru o firmă din România, care a dorit să facă ceva deosebit pentru angajații săi”, spune Vlad.

„Așa am ajuns să gătim pentru 400 de persoane, iar feedback-ul a fost pozitiv. Am reușit să facem ceva bun împreună, ca o echipă adevărată”, îl completeaza Alex.

Cei patru concurenți de la MASTERCHEF au muncit timp de trei zile pentru a pune la punct meniul pentru eveniment, meniu în care au ținut să includă și preparate pe care le-au gătit în timpul concursului. „A fost o provocare pentru toți patru. Prepregătirile au durat trei zile, iar apoi am gătit o zi întreagă. Am pregătit un bufet de salate, unde Victor și-a pus amprenta cu salate raw”, povestește Vlad Mureșan. Meniul a fost completat cu salată de vinete turcească, „învățată în platoul MASTERCHEF când au fost invitați cei trei bucătari asiatici”. „Mihai a venit cu ideea de a marina aripioarele de pui cu rom în stil Jamaican, iar Tinu a preparat cârnăciorii celebri de la Susai, cei cu scorțișoara, și bograciul lui”, a mai spus Vlad.

Reacțiile celor care au gustat au fost pe măsură. „Cârnații cu scorțișoară care s-au născut în timpul probei de la munte au fost foarte apreciați și asta e deja un semn bun. Să vezi reacțiile pozitive ale celor care îți gustă preparatul e ceva extraordinar. Mă gândesc că aș putea chiar să am succes și să înregistrez rețeta”, a spus Alex.

Deși au planuri multe și proiecte care așteaptă să iasă din cuptor, cei patru își doresc să continue să gătească în această formulă ori de câte ori vor avea ocazia. „Planuri avem toți. MASTERCHEF a fost pentru noi o rampă de lansare. Ard de nerăbdare să ajung la Academia Barilla în Italia, știu că voi învăța multe acolo, apoi vreau să studiez și să îmi iau diploma de bucătar, dar și să particip la cât de multe training-uri de gătit și evenimente în care cu siguranță ne vom regăsi în această formulă”, crede Alex.

La rândul lui, Vlad, care a renunțat la jobul pe care îl avea înainte de MASTERCHEF, și-a propus și el să reunească pe cât mai mulți concurenti MASTERCHEF la evenimente culinare. „Cu siguranță vor urma și alte evenimente în care ne vom implica împreună, în diferite formule, ce îi vor aduce pe cei din această echipă, fie la evenimente și team building-uri solicitate de clienți, fie chiar la clienți acasă prin proiectul ‚gătim pentru tine” din culturavinului.ro. Acum stau în spatele proiectului și încerc să aduc împreună, prin diverse evenimente, foști concurenți MASTERCHEF„, a încheiat acesta.