ȘTIINȚĂ. Cuplurile ar trebui să facă sex „purtând măști de protecție” pentru a reduce riscul de transmitere a coronavirusului. Descoperirile unui nou studiu

Publicat: 03 06. 2020, 11:16
Actualizat: 03 06. 2020, 11:17
Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Un nou studiu realizat de Universitatea Harvard sugerează că singurul mod în care poți face sex în mod sigur în timpul pandemiei este… să nu faci, deci abstinență. De asemenea, cercetătorii precizează că purtarea măștilor de protecție în timpul actului intim reduce riscul de transmitere a coronavirusului.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au publicat pe 8 mai un studiu în revista „Annals of Internal Medicine” despre cele mai sigure moduri de a face sex în timpul pandemiei de coronavirus.

Aceștia au realizat un top al celor mai sigure metode/scenarii de a face sex în funcție de gradul de risc pe care îl prezintă fiecare în parte.

Cea mai sigură metodă de a reduce riscul de infectare este abstinența

Așa cum era de așteptat, cea mai sigură metodă de a face sex este… de a nu face – abstinența.

Următoarea metodă este masturbarea, care este considerată „cu risc scăzut” de transmitere a noului coronavirus iar poziția a treia din top este ocupată de activitățile sexuale pe platformele digitale.

„Oamenii ar trebui consiliați în ceea ce privește riscurile la care se supun în mediul online întrucât riscă să fie șantajați cu diverse pasaje din conversații sau videoclipuri”, au declarat cercetătorii, menționând că minorii ar trebui consiliați referitor la predatorii sexuali din mediul online, al căror număr a crescut în timpul pandemiei.

Următoarea poziție a topului realizat de cercetători este ocupată de sexul între persoanele care locuiesc în aceeași casă. În acest scenariu, cercetătorii precizează că oamenii ar trebui informați despre metodele prin care pot reduce riscul de transmitere a noului coronavirus.

„Scăderea numărului de parteneri sexuali, evitarea acelora care prezintă simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2, precum și evitarea săruturilor și a activităților sexuale cu risc de transmitere fecal-orală sau a celor care implică semenul sau urina, folosirea măștilor de protecție, dușul înainte și după actul intim, dar și curățarea spațiului cu săpun sau șervețele dezinfectante”, au precizat autorii studiului despre metodele de reducere a riscului.

„Pentru unele persoane, abstinența totală de la sexul cu altă persoană nu este ceva ce poate fi realizat. În aceste situații, cea mai sigură metodă este cea de a face sex cu cineva care are același domiciliu”, a precizat doctorul Jack Turban, conducătorul studiului.