ȘOCANT. Unul dintre doctorii a cărui piele s-a înnegrit din cauza tratamentului pentru coronavirus a murit după ce s-a luptat 5 luni cu boala! – FOTO

Redactor:
Gandul

Un doctor din China a cărui piele s-a înnegrit deodată după ce s-a îmbolnăvit grav de COVID-19 a murit după ce s-a luptat cu infecția aproape cinci luni de zile.

Doctorul Hu Weifeng, care a contractat coronavirus în timpul serviciului, în ianuarie, a decedat la spitalul din fostul epicentru al pandemiei Wuhan, potrivit mediei locale chineze citată de Mail Online.

Medicul în vârstă de 42 de ani fusese tratat la terapie intensivă mai bine de o lună înainte de a pierde lupta cu boala din cauza complicațiilor medicale.

Unul dintre primii doctori infectați cu noul coronavirus a decedat la cinci luni după diagnosticare

Doctorul Hu, urologist, era coleg cu Li Wenliang, care a atras un semnal de alarmă în privința virusului încă de la apariția acestuia, însă a fost tras la răspundere de autoritățile chineze iar ulterior a decedat din cauza bolii.

Ambii doctori lucrau la Wuhan Central Hospital, unde, până un prezent, cinci cadre medicale au pierdut lupta cu SARS-CoV-2.

Recent, un reprezentant al spitalului a declarat că pielea doctorului și-a schimbat culoarea din cauza unui antibiotic pe care l-a primit în timpul tratamentului pentru coronavirus.

Unul dintre colegii doctorului Hu, doctorul Yi Fan, a cărui culoare a pielii a suferit de asemenea schimbări, s-a recuperat în totalitate în urma infectării, deși fusese diagnosticat în aceeași perioadă cu doctorul Hu – pe 18 ianuarie.

Înnegrirea pielii din cauza unui antibiotic?

Într-un videoclip publicat de Beijing TV Station se poate observa cum ambii medici se aflau pe patul de spital pe 6 aprilie, în Tongji Hospital din Wuhan.

Prof. Duan Jun, directorul adjunct al Departamentului de Medicină pentru îngrijire critică de la Spitalul de Prietenie China-Japonia, a declarat că echipa medicală le-a oferit doctorului Yi și doctorului Hu Polimixina B, un antibiotic în timpul tratamentului.

De asemenea, acesta a precizat că medicamentul a cauzat hiper-pigmentare în corpul medicilor, dar starea va dispărea încet pe măsură ce se recuperează, potrivit unei informări de presă televizate.

Anterior, medicii au crezut că acea culoare anormală a pielii a fost cauzată de dezechilibre hormonale după ce virusul le-a deteriorat ficatele.

Cei doi au fost duși mai întâi la spitalul pulmonar Wuhan și apoi au fost transferați la sucursala Zhongfa Xincheng a Spitalului Tongji, potrivit televiziunii CCTV.

Dr. Yi, un medic cardiolog, a observat că tarea acestuia s-a îmbunătățit după ce medicii l-au conectat la o mașină de susținere a vieții numită ECMO timp de 39 de zile.

ECMO este o procedură drastică de susținere a vieții care înlocuiește funcția inimii și a plămânilor prin pomparea oxigenului în sânge, dar în afara corpului, în aparatura specială.

 

 

Inchide