ADRIAN NĂSTASE S-A ÎMPUȘCAT. EXCLUSIV- Ministrul Rus a luat în calcul că Adrian Năstase s-ar putea sinucide. Surse: „A spus că el nu va pleca de acolo. Și-a dus pistolul la tâmplă”

ADRIAN NĂSTASE S-A ÎMPUȘCAT. EXCLUSIV- Ministrul Rus a luat în calcul că Adrian Năstase s-ar putea sinucide. Surse: „A spus că el nu va pleca de acolo. Și-a dus pistolul la tâmplă”
Adrian Năstase s-a împușcat. Pare incredibil, dar așa s-a întâmplat!

Noi detalii în cazul fostului premier Adrian Năstase care s-a împușcat aseară. Ministrul de Interne Ioan Rus i-a telefonat fostului premier Adrian Năstase miercuri seară, după ce instanța supremă a emis mandatul de aducere la arest, pentru punerea în aplicare a sentinței de doi ani de închisoare, au confirmat pentru gândul surse apropiate familiei Năstase. Ioan Rus a confirmat pentru gândul că a avut această discuție cu fostul premier.

URMĂREȘTE AICI DESFĂȘURAREA EVENIMENTELOR CAZUL ADRIAN NĂSTASE

Ioan Rus și Adrian Năstase se cunosc de aproximativ 15 ani, Rus fiind ministru de Interne în guvernul condus de Adrian Năstase.

Potrivit surselor, Ioan Rus și-ar fi dat seama că Adrian Năstase este dispus să comită gestul sinuciderii și a încercat să ia măsuri pentru a preveni tragedia, atât cât i-a permis legea: a chemat o ambulanță în apropierea străzii Zambaccian și a dispus ca pentru aducerea lui Adrian Năstase la arest să fie trimiși doar polițiști în civil, pentru a nu adânci starea de depresie a fostului premier.

Premierul Victor Ponta a fost informat de discuția dintre Rus și Năstase și de faptul că fostul premier ar putea să recurgă chiar și la sinucidere.

Ministrul Rus i-a explicat lui Năstase că sunt două variante pentru aducerea sa la arest: să vină el singur, de bunăvoie, la arestul Poliției Capitalei (varianta cea mai bună) sau să vină polițiștii la el acasă pentru a-l aduce.

Lui Adrian Năstase i s-a explicat la telefon că polițiștii trebuie să își facă datoria și să respecte procedurile, iar el, pentru a evita imagini degradante la televizor, ar trebui să le deschidă ușa și să le permită să bage mașina în garaj: „Să nu se ajungă la mascați, la sărit gardurile, pentru că râde lumea de noi, ajungem la CNN”.

Pentru a evita imaginile compromițătoare cu Adrian Năstase dus la arest, au fost trimiși la domiciliul său din Zambaccian numai polițiști în civil și mașini civile de poliție. O mașină de salvare a fost amplasată în apropierea casei lui Adrian Năstase.

Totuși, ministrul Rus și-a dat seama că Adrian Năstase nu era dispus să ajungă în situația de a pleca la arest cu polițiștii și că „a luat deja o altă decizie”: sinuciderea.

„Părea clar că nu va pleca de acolo și că a luat o altă decizie”, au declarat sursele gândul.

Polițistul „special” care l-a salvat pe Adrian Năstase

Sursele gândul au confirmat că unul dintre polițiștii veniți acasă la Năstase, pentru a-l prelua către arest, a mers cu fostul premier în biroul său, unde l-a împiedicat să se sinucidă.

„Când a fost clar că nu a luat o carte în mână, ci un pistol, polițistul a sărit să îl oprească. El (Năstase) s-a împușcat cumva din spate în față, după ce și-a dus pistolul la tâmplă. E clar că s-au luptat acolo. A fost o chestiune de secunde”, au explicat sursele gândul.

Polițistul nu face parte din vreo unitate specială a poliției, așa cum au apărut unele informații, ci face parte din Serviciul Urmăriri al Poliției Capitalei.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide