Aspazia Cojocaru, judecător la Curtea Constituțională, A FOST AMENINȚATĂ înaintea votului privind suspendarea lui Traian Băsescu

Aspazia Cojocaru, judecător la Curtea Constituțională, A FOST AMENINȚATĂ înaintea votului privind suspendarea lui Traian Băsescu

Curtea Constituțională a anunțat că judecătoarea Aspazia Cojocaru a fost amenințată înaintea deliberărilor de astăzi, cu privire la votul pe care urmează sa-l dea.

„Curtea Constituțională își exprimă grava îngrijorare în legătură cu faptul că doamna judecător Aspazia Cojocaru a fost amenințată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcție a președintelui României, cu privire la votul pe care urmează sa-l dea”, informează Biroul de presă al CC.

UPDATE 17.20 Judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituțională a reclamat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) că a fost amenințată înaintea dezbaterilor CCR de vineri, asupra avizului privind suspendarea din funcție a șefului statului.

Aspazia Cojocaru a confirmat pentru gândul că a depus plângere penală, însă a refuzat să dea vreun detaliu despre amenințarea pe care ar fi primit-o, motivând că nu vrea ca ancheta să fie obstrucționată.

Cercetările legate de plângerea depusă vineri de judecătoarea Aspazia Cojocaru sunt efectuate de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, informează PICCJ.

„Pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a constituit o cauză penală, ca urmare a plângerii pe care doamna judecător Aspazia Cojocaru a formulat-o în cursul zilei de astăzi, 6.07.2012, în legătură cu faptul că «a fost amenințată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcție a președintelui României, cu privire la votul pe care urmează să îl dea»”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de PICCJ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, prevăzută de articolul 239 Cod penal raportat la articolul 2391 Cod penal (respectiv amenințarea unui judecător), în vederea identificării autorului sau a autorilor, elucidării tuturor împrejurărilor cauzei în scopul stabilirii răspunderii penale, precizează PICCJ.

Judecătorii Curții Constituționale, cărora li s-a solicitat de către Parlament avizul asupra cererii de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, s-au întrunit, vineri dimineață, în ședință.

Plenul reunit al Parlamentului a votat, joi, ca avizul consultativ al Curții Constituționale privind cererea de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu să fie transmis Parlamentului până vineri, la ora 12.00.

Ședința Curții Constituționale nu este publică.

Solicitarea USL privind suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu a fost citită joi în plenul Parlamentului. Președintele Băsescu a fost prezent la ședința Camerelor, susținându-și punctul de vedere, el urmând să revină în plen vineri, la dezbaterile asupra cererii de suspendare.

Propunerea privind termenul până la care Curtea Constituțională să dea avizul pe cererea de suspendare a fost votată de plenul reunit cu 221 de voturi „pentru” și 8 abțineri.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, că ședința plenului reunit pentru dezbaterea și votul asupra cerererii de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu va avea loc, vineri, la ora 17.00, „cu tot cu avizul” CC.

„Nu e vorba în vreun fel din partea noastră de a constrânge sau de a impune CC. Așa este prevederea legală ca noi să cerem un termen. Curtea Constituțională, care cunoaște Regulamentul, a luat act de acest lucru și în mod absolut normal și-a fixat această ședință mâine la ora 9.00, ceea ce înseamnă în timp util. Sunt convins că toate aceste proceduri vor fi parcurse și de către noi, după cum ați văzut și de către Curte, în modul cel mai legal și mai constituțional. La orele 17,00 mâine (vineri – nr), sperăm cu avizul Curții cu tot, să vă putem oferi ședința cu dezbateri”, a arătat președintele Senatului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Pensii aproape duble după recalculare! Ce români vor trece de la 2.100 de lei la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Locuința lui Salman Khan, ținta unui atac armat. Cum se simte marele actor
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult