Care este starea de sănătate a lui Adrian Năstase, la o zi după operație

Care este starea de sănătate a lui Adrian Năstase, la o zi după operație
Publicat: 22/06/2012, 13:01
Actualizat: 22/06/2012, 15:34

Evoluția postoperatorie a lui Adrian Năstase este foarte bună, în parametri normali, nu a făcut febră, nu a avut dureri, a declarat, vineri, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascăr.

„Evoluția postoperatorie este foarte bună, în parametri normali, este un trend evolutiv favorabil, nu a avut dureri, nu a avut febră. Preocuparea noastră este de a trata leziunile produse prin împușcare”, a spus profesorul Ioan Lascăr.

El a adăugat Adrian Năstase este în continuare monitorizat în secția de Terapie Intensivă.

CITEȘTE AICI TOTUL DESPRE CAZUL ADRIAN NĂSTASE.

Profesorul Ioan Lascăr a mai spus că Adrian Năstase a fost evaluat de o echipă interdisciplinară, formată din chirurgul plastician, chirurgul cardiovascular, psihiatru, chirurgul de chirurgie generală și specialistul ATI.

„Ce s-a realizat în cursul intervenției chirurgicale are trend evolutiv extrem de favorabil. Putem califica parametrii generali și evoluția locală ca fiind foarte buni”, a mai spus Lascăr.

Managerul Spitalului de Urgență Floreasca, profesor dr. Radu Macovei, a ținut să precizeze că „nimeni nu organizează conferințe de presă în spital în afara celor stabilite de către conducerea unității sanitare” și a anunțat că declarațiile sunt sub forma unor comunicate de presă susținute de către profesorul Ioan Lascăr sau purtătorul de cuvânt al spitalului.

Fostul premier împlinește, vineri, 62 de ani. Familia lui Adrian Năstase a ajuns, vineri dimineață, la Spitalul Floreasca

Fiul cel mare al fostului premier Adrian Năstase, Andrei Năstase, anunța că vineri va citi la Spitalul Floreasca scrisoarea lăsată de tatăl său, despre care spune că este „un fel de testament public”.

„Voi citi mâine, de ziua tatălui meu, la spitalul unde este internat, scrisoarea lăsată de dânsul….«un fel de testament public»… Doresc să mi se alăture toți cei care, trecând peste rațiuni politice, pot asculta testamentul celui care, pentru mine, este, înainte, tatăl și nu politicianul Adrian Năstase. Cred că tata are acum, mai mult ca niciodată, nevoia să știe că nu este singur. Să simtă de această zi a lui când, cu ajutorul lui Dumnezeu, va putea împlini 62 de ani de viață că încă sunt oameni care-l privesc ca noi…”, a scris Andrei Năstase pe Facebook.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri seară, la locuința sa din strada Zambaccian, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenție în dosarul „Trofeul calității”.

Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineață.

Adrian Năstase a fost norocos, pentru că nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale, a declarat, după operație, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr.

Șeful echipei care l-a operat pe Năstase, medicul Șerban Brădișteanu, a spus, după operație, că pacientul se află sub tratament și consiliere psihiatrică la Spitalul Floreasca și prezintă risc de infarct.

El a subliniat că medicii sunt îngrijorați în special de afecțiunea cardiacă a lui Adrian Năstase. Întrebat dacă aceasta îi poate pune viața în pericol lui Adrian Năstase, Brădișeanu a afirmat că este de mirare că pacientul nu a suferit până acum un infarct, în situația în care el are stenoze pe coronare.

Brădișteanu a mai spus că, în acest moment, nu ar propune o intervenție chirurgicală legată de problemele cardiace. Medicul a adăugat că Adrian Năstase suferă de mai multe afecțiuni, el enumerând afecțiuni tirodiene, diabet, dislipidemie și hipertensiune.

El a mai spus că, dacă lucrurile se vor desfășura normal în ceea ce privește plaga, Năstase s-ar putea recupera în circa o săptămână sau zece zile.

Întrebat dacă în această perioadă de recuperare Năstase ar putea fi transferat la un spital penitenciar, Brădișteanu a spus că nu el decide asupra acestui lucru și că pacientul se află sub supravegherea poliției.

El a arătat că Năstase nu a fost pacientul său, că l-a tratat totuși în urmă cu doi-trei ani și că din toate documentele medicale a reieșit că inclusiv coronarografiile au fost făcute în străinătate, iar un medic din România îl trata.

Brădișteanu a precizat că operația a constat în deschiderea traiectului produs de proiectil, eliminarea detritusurilor tisulare din acesta, lavajul și drenajul acestora. Potrivit acestuia, nu au existat leziuni pe organe vitale, el caracterizând operația ca fiind una simplă.

Intervenția chirurgicală, care a durat aproximativ 60 de minute, a vizat, în principal, îndepărtarea țesuturilor distruse pe traseul glonțului, o parte a acestora fiind foarte aproape pe laringe și de glanda tiroidă.

Adrian Năstase a avut patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară, potrivit unor surse medicale.

Glonțul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona mușchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoșat sub claviculă și a ieșit prin dreapta, prin mușchiul deltoid.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată...
Vești foarte proaste de la ANM. Vremea se schimbă în rău
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice