DNA: Teodor Atanasiu și fiul ministrului Dobrițoiu au cumpărat voturi prin intermediul interlopilor care acționau din sediul PNL Cluj

DNA: Teodor Atanasiu și fiul ministrului Dobrițoiu au cumpărat voturi prin intermediul interlopilor care acționau din sediul PNL Cluj
Publicat: 17/08/2012, 09:34
Actualizat: 03/05/2015, 11:11

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) susțin, într-un comunicat public, că Teodor Atanasiu, Dumitru Samson (fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu) și alte patru persoane au cumpărat voturi în ziua referendumului. Deputatul PNL Teodor Atanasiu este acuzat de mită electorală și de ” folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase de natură electorală”. Dumitru Samson este acuzat de trafic de influență și mită electorală. Procurorii arată că Atanasiu și fiul ministrului Dobrițoiu au organizat împreună cu interlopul Măgurean Bogdan Cristian „trupe de intervenție” care avea ca sarcină cumpărarea de voturi. Procurorii mai arată că Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Măgurean că îi va falicilita diverse contracte cu ministerele guvernului Ponta. Contractele urmau să fie încheiate cu firma de pază a interlopului Bogdan Măgurean.

CITEȘTE AICI COMUNICATUL DNA

Procurorii spun că în cursul lunii iulie s-au autosesizat în urma unor informații potrivit cărora Teodor Atanasiu pregătea o operațiune la scară mare de fraudare a votului prin mită electorală. „În rezoluția de începere a urmăririi penale, procurorii au reținut că există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie 2012, învinuitul Atanasiu Teodor, deputat în Parlamentul României și președinte al organizației PNL Alba, în înțelegere cu învinuitul Samson Dumitru, a inițiat o acțiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania și Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani și alte foloase materiale”, se menționează în comunicatul DNA.

„Interlopul Măgurean acționa din sediul PNL Cluj”

Procurorii arată că în urma anchetei au stabilit că Atanasiu și Samson au luat legătura cu Bogdan Măgurean despre care susțin că este un cunoscut interlop din Cluj-Napoca. Măgurean avea ca sarcină să organizeze operațiunea de mobilizare a votanților, dar și de cumpărare a voturilor. Anchetatorii arată că interlopului Măgureanu i s-a pus la dispoziție sediul PNL din Cluj Napoca. DNA arată că voturile au fost cumpărate cu bani și inclusiv Teodor Atanasiu a remis o sumă de bani unuia dintre cei care se ocupa de mituirea alegătorilor. Iată ce rețin procurorii:

Concret, s-a stabilit că, în cursul dimineții de 29 iulie 2012, în înțelegere cu Atanasiu Teodor, Samson Dumitru a apelat la sprijinul învinuitului Măgurean Bogdan Cristian (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relații în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acționeze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educație) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localități de pe raza județelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș grupuri de interlopi care să fie pregătiți să intervină, la nevoie, în locațiile unde se solicită sprijin.

Măgurean Bogdan a acționat în sensul celor stabilite, în condițiile în care i s-a pus la dispoziție un spațiu din sediul organizației PNL Cluj Napoca iar Samson Dumitru l-a pus în legătură cu mai mulți lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în același scop. Măgurean Bogdan, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanții de pe raza acestor județe, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Samson Dumitru, constând în bani și alte foloase materiale.

Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârșitul zilei de 29 iulie 2012 și în zilele următoare, banii fiind transmiși lui Măgurean Bogdan de Samson Dumitru iar, pe de altă parte, Atanasiu Teodor, prin intermediar, a remis o sumă de bani învinuitului Grosu Gheorghe. (sursa: Comunicat DNA)

Fiul lui Dobrițoiu a promis contracte pe bani publici contra voturi la refrendum

Procurorii mai susțin că Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Măgurean că în schimbul fraudării votului firma sa de pază va primi contracte finanțate din publici. „De asemenea, s-a mai stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, învinuitul Samson Dumitru i-a promis învinuitului Măgurean Bogdan că va utiliza influența de care se bucură la nivelul ministerelor și îi va influența pe funcționari să acorde contracte firmei de pază și protecție reprezentate de Măgurean Bogdan”, se arată în comunicatul DNA.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Cristian Pomohaci, gest șocant! S-a pozat cu sicriul soției lui Nicolae Botgros și a postat...
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de...
Canicula ucide. Semne că suferi de epuizare termică ce pot duce la AVC
Anuntul facut de Brigitte cu lacrimi in ochi! Alaturi era Florin Pastrama… S-a terminat! Decizia...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Valul patru pune pe pauză relaxările. Ce se întâmplă de la 1 august? Anunţul dat...
Cele opt persoane decedate duminică pe DN2 ar fi trăit cu această soluție simplă și...
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
Vicecampioana Ana-Maria Popescu, jignită de un consilier PNL: E o mare țoapă. Nu merita să...
Cristian Pomohaci, gest șocant! S-a pozat cu sicriul soției lui Nicolae Botgros și a postat...
Oamenii care au fost răpiți de EXTRATEREȘTRI. Descoperire ULUITOARE făcută de un cercetător rus
Telefonul cu cea mai mare baterie din lume. Ține și cinci zile, o să uiți...
Marea dorință a lui Benone Sinulescu, după externare. Soția nici nu vrea să audă de...
Adevărul trist din spatele depozitelor din emisiunea „Storage Wars”
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
REGHE A DIVORȚAT! Adevărul a ieșit la iveală chiar acum
ȘOCANT! „Să își bage medalia în fund”. Om de cultură din PNL, derapaj la adresa...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...