Elodia este moartă OFICIAL. Certificatul de deces, eliberat de Primăria Câmpulung Muscel

Elodia este moartă OFICIAL. Certificatul de deces, eliberat de Primăria Câmpulung Muscel
Publicat: 16/01/2013, 19:53
Actualizat: 28/03/2019, 13:45

Certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, marți, de Primăria Câmpulung Muscel, după ce decizia de declarare a morții acesteia a devenit definitivă și irevocabilă, certificatul urmând să fie depus la dosarul în care polițistul Cristian Cioacă este cercetat pentru omor.

Potrivit avocatei familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, decizia Judecătoriei Brașov de declarare a morții Elodiei Ghinescu a devenit definitivă și irevocabilă, nefiind atacată cu recurs.

Ca urmare a acestui fapt, avocata a putut solicita emiterea certificatului de deces de la Primăria Câmpulung Muscel, localitatea natală a Elodiei Ghinescu.

„A fost eliberat certificatul. L-am ridicat de la Primăria Câmpulung Muscel astăzi (marți – n.r.). Având sentința definitivă și irevocabilă și azi fiind termenul la care puteam solicita eliberarea certificatului, am obținut documentul pe care urmează să îl depun la dosarul de omor. Fiind o situație în care declararea morții a fost făcută pe cale judecătorească, certificatul de deces a fost emis de localitatea unde s-a născut Elodia Ghinescu”, a spus avocata Radu.

Pe baza sentinței de declarare a morții Elodiei Ghinescu și a certificatului de deces, polițistul Cristian Cioacă poate fi trimis în judecată pentru omor.

Avocata Elodia Ghinescu a fost declarată moartă, la începutul lunii noiembrie 2011, printr-o sentință a Judecătoriei Brașov, data morții acesteia fiind stabilită pentru 30 august 2007, iar sentința urma să fie comunicată familiei Ghinescu. În timpul redactării însă s-a strecurat o greșeală la numărul sentinței, astfel că a fost nevoie ca sentința să fie redactată din nou și comunicată în forma corectă. După corectură, s-a descoperit o altă greșeală, la data anunțării dispariției Elodiei. În document se arată în mod eronat că polițistul Cristian Cioacă a anunțat dispariția soției sale în 30 august 2007 și nu în 5 septembrie. Eroarea a fost corectată, iar săptămâna aceasta decizia a devenit definitivă și irevocabilă, deoarece nu a fost atacată prin recurs.

Avocata a depus în luna august la Judecătoria Brașov o solicitare prin care cerea ca avocata Elodia Ghinescu, dispărută în noaptea de 29/30 august 2007, să fie declarată moartă.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Brașov a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007. Soțul acesteia, polițistul Cristian Cioacă, a anunțat Poliția despre dispariția femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoștințe pentru a intra în corespondența electronică a avocatei, scopul fiind – potrivit acestuia – acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soți și în autoturismul bărbatului. De altfel, instanța supremă a reținut infracțiunea de omor atunci când anchetatorii au propus arestarea polițistului, însă, în lipsa cadavrului, judecătorii l-au eliberat.

Ulteriror, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)-Biroul Teritorial Brașov au dispus începerea urmăririi penale în cauza constituită ca urmare a plângerilor formulate de familia avocatei dispărute și a Baroului de Avocați din Brașov față de Cioacă – pentru instigare la acces fără drept la sisteme informatice, instigare la restricționare fără drept a accesului la date informatice și instigare la transferul neautorizat de date informatice, fapte aflate în concurs real, precum și față de Marius Sebastian Breazu și Marius Adrian Nițu – pentru acces fără drept la sisteme informatice, restricționare fără drept a accesului la date informatice și transfer neautorizat de date informatice, fapte aflate, de asemenea, în concurs real.

În acest caz, pe numele lui Cristian Cioacă a fost emis mandat de arestare preventivă, în 24 ianuarie 2008, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, el stând doar câteva zile încarcerat, întrucât instanța de recurs a admis cererea polițistului de a fi eliberat sub control judiciar.

Cioacă a motivat sarcastic, în fața instanței supreme, că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soția sa ar fi moartă.

În 27 septembrie 2010, Cristian Cioacă a fost condamnat, de către Curtea de Apel Brașov, la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei în procesul în care este acuzat de violarea corespondenței electronice a avocatei Elodia Ghinescu.

De asemenea, în 5 august 2010, polițistul Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru furt, de către procurorii Parchetului Tribunalului Brașov, fiind acuzat că și-a însușit bunuri ale soției sale dispărute, valoarea totală a bunurilor fiind evaluată la 700.000 de lei.

În 18 septembrie 2008, părinții Elodiei Ghinescu au solicitat autorităților punerea sub sechestru asiguratoriu a apartamentului din Brașov al cuplului, pentru ca Cioacă să nu îl poată vinde, așa cum intenționa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Un aeroport din Japonia nu a pierdut niciun bagaj din 1994 încoace