Inspector de la Inspecția Muncii: „Accidentul de la Lujerului este accident colectiv de muncă. Vatmanii erau la muncă, iar oamenii mergeau la serviciu”

Inspector de la Inspecția Muncii: Accidentul de la Lujerului este accident colectiv de muncă. Vatmanii erau la muncă, iar oamenii mergeau la serviciu
Publicat: 10/05/2012, 09:31
Actualizat: 10/05/2012, 21:03

Inspecția Muncii face cercetări în cazul accidentului din Pasajul Lujerului, considerat accident colectiv de muncă, deoarece vatmanii erau în timpul programului și majoritatea pasagerilor mergeau la locul de muncă, a declarat pentru MEDIAFAX șeful IM, Nicolae Dantes Bratu.

Inspectorul general de la Inspecția Muncii s-a deplasat împreună cu o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă București la locul producerii accidentului din Pasajul Lujerului pentru a începe cercetările specifice unui accident colectiv de muncă.

Nicolae Dantes Bratu a declarat pentru MEDIAFAX că acest incident intră în categoria accidentelor colective de muncă, explicând că vatmanii erau în timpul programului de muncă, iar pasagerii se îndreptau către locurile de muncă.

Bratu a mai spus că inspectorii de muncă vor încerca să vadă care sunt cauzele și împrejurările în care s-a produs accidentul.

El a precizat că împreună cu reprezentanții poliției s-ar putea dispune o expertiză tehnică a tramvaielor, pentru a vedea dacă a fost vorba de o defecțiune tehnică sau de o eroare umană.

Trei persoane sunt rănite mai grav în urma accidentului care a avut loc în Pasajul Lujerului, printre care și vatmanul din cel de-al doilea tramvai, iar alte 34 au traumatisme și fracturi, a declarat, joi, coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița.

Medicul Bogdan Oprița a precizat că cele mai multe victime sunt din al doilea tramvai, dar sunt mulți răniți și din primul tramvai. Bogdan Oprița a precizat că cele trei victime care sunt în stare mai gravă au traumatisme cerebrale.

Printre răniți se află și un copil care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Persoanele rănite în accidentul din Pasajul Lujerului au fost duse cu ambulanțe SMURD la Spitalul Floreasca și la Spitalul Universitar de Urgență București.

Accidentul s-a produs joi dimineață, în Pasajul Lujerului din Capitală, după ce un tramvai al liniei 41 s-a defectat în pasaj, iar un altul care circula în spate nu a putut frâna la timp și s-a produs impactul, ulterior fiind implicate alte două tramvaie care circulau în spate, a declarat Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Accidentul a avut loc pe sensul spre Piața Presei Libere, iar traficul este blocat la ora transmiterii acestei știri.

În cele patru tramvaie se aflau câteva sute de persoane, multe dintre ele suferind atacuri de panică în urma accidentului, pasagerii ajutându-se unii pe ceilalți pentru a ieși din tramvaie.

Accidentul din Pasajul Lujerului în care au fost implicate patru tramvaie s-a petrecut în condițiile în care unul dintre ele s-a defectat și a rămas blocat pe șine, iar celelalte trei care îl urmau se aflau la distanțe mici, impactul neputând fi evitat, deși vatmanii au frânat, potrivit RATB.

Purtătorul de cuvânt al RATB, Brândușa Raeceanu, a declarat că, în jurul orei 7.25, unul dintre tramvaie s-a defectat și a rămas blocat pe șine, iar celelalte trei tramvaie care circulau în spate nu au putut evita impactul pentru că se aflau la distanțe foarte mici.

„Vatmanii celor trei tramvaie din spate au frânat, dar distanța era foarte mică și impactul nu a putut fi evitat”, a precizat Raeceanu.

Potrivit acesteia, în urma impactului două dintre tramvaie au deraiat.

Brândușa Raeceanu a precizat că tramvaiele au stat la semafor și au intrat în pasaj la distanțe mici, astfel că vatmanii nu au putut evita coliziunea, deși au acționat sistemul de frânare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?