Ion Țiriac, despre situația urșilor din România: „Merkel și Barroso să stea la ei acasă, că au văzut ursul doar în poză”. VIDEO

Ion Țiriac, despre situația urșilor din România: „Merkel și Barroso să stea la ei acasă, că au văzut ursul doar în poză”. VIDEO
Declarațiile sunt extrem de dure

Omul de afaceri Ion Țiriac, pasionat de vânătoare, a comentat la Știrile Pro TV situația urșilor din România, care ar fi cu 2.100 peste numărul optim calculat de specialiști.

„Dacă un urs se obișnuiește cu carnea, crezi că mai mănâncă iarbă? Caută carne tot timpul!”, a declarat Ion Țiriac. În România, trăiesc în prezent peste 6.000 de urși.

Țiriac a lansat și un atac la adresa unora dintre cei mai importanți lideri europeni. „Merkel să stea în Germania, Barroso, la Bruxelles, să mă lase să-mi fac treaba mea aici. Că ei n-au 6.000 de urși și au văzut numai în fotografii ursul. Germania a avut acum patru ani un urs și sărea toată lumea în sus până l-a împușcat un vânător, că așa era legea, iar atunci a plâns toată Germania două zile”, a spus fostul tenismen.

În prezent, legea europeană interzice orice formă de capturare și ucidere a urșilor. Animalele nu pot fi împușcate decât atunci când provoacă pagube însemnate sau reprezintă un pericol iminent.

Pentru reducerea numărului de urși din România, autoritățile propun două soluții: fie răspândirea lor în mai multe județe, fie mutarea în alte țări.

Din 1989 până în 2011, urșii au provocat moartea a 18 persoane și au rănit alte 101.
 

Inchide