Noul președinte desemnat al CNA: Soțul meu lucrează în TVR, dar nu sunt în conflict de interese

Noul președinte desemnat al CNA: Soțul meu lucrează în TVR, dar nu sunt în conflict de interese
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 31/01/2019, 22:50

Laura Georgescu, desemnată președinte al CNA, dar încă nevalidată de Parlament, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că soțul ei, Marius Georgescu, lucrează ca editor în Televiziunea Română, precizând că nu se consideră într-un eventual conflict de interese.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a organizat, joi, o conferință de presă, pentru a „se prezenta” publicului, în noua formulă, care cuprinde patru noi membri: Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda și Florin Gabrea. Cu toate acestea, Florin Gabrea nu a participat la conferința de presă, nefiind precizat motivul absenței sale.

„Scopul întâlnirii noastre este să ne prezentăm în noua formulă și să aflați ce strategie își pregătește CNA pentru anul în curs. Patru din cei 11 membri sunt noi și mă refer la Florin Gabrea, Monica Gubernat, Viorel Buda, votat acum două zile vicepreședinte, și la mine, propunerea Consiliului pentru funcția de președinte”, a spus în conferința de presă Laura Georgescu.

Întrebată în conferință dacă consideră că este în vreun fel incompatibilă cu noua funcție de președinte al CNA, asimilată celei de ministru, având în vedere că, potrivit propriei declarații de avere, (publicată pe site-ul Departamentului pentru Lupta Antifraudă din cadrul Guvernului României, n.r.) soțul său, Marius Georgescu, este angajat al Televiziunii Române, Laura Georgescu a răspuns: „Da, recunosc «delictul» (exprimare ironică, n.r.) de a fi soția unui editor la programul de știri al Televiziunii Publice. Pornim într-un parteneriat firesc, cu mici dubii. Orice relație, credeți-mă, funcționează până la jumatea drumului. Eu vin până la jumatea drumului în fața dumneavoastră și aștept reciprocitate. Cum ar putea un editor care redactează știri să fie în conflict de interese cu funcția asimilată rangului de ministru, dar plătită sub salariul meu de consilier superior al Guvernului României de zece ani, să vină în contradicție cu deciziile unui organism colectiv, care înseamnă 11 membri și primele 4 instituții reprezentate aici”.

Pe de altă parte, în cadrul CNA nu a mai existat o astfel de situație, ca soțul sau soția unui membru al CNA, desemnat președinte, să fie angajat al vreunei televiziuni.

„(…) eu sunt funcționar public și am absolvit curs de conflict de interese și incompatibilități, aștept cu mare drag să împărtășesc (…) unde este conflictul de interese între un editor angajat al Departamentului Emisiunilor Informative și Sport din cadrul Televiziunii Române (…) – ce delict, Dumnezeule mare?! (…) și un om propus de CNA și susținut de alți 10 oameni, cred eu, cerebrali, reprezentând primele patru instituții din această țară, dar aștept”, a mai spus Laura Georgescu.

Întrebată cine a propus-o și de ce și-a dorit funcția de președinte al CNA, pentru care Laura Georgescu a fost singura candidată și câștigătoare într-o ședință cu ușile închise desfășurată pe 28 decembrie, aceasta a răspuns: „Zece ani de zile am fost jurnalist și producător TV. După 10 ani, din raționamente absolut umane, dorința de a avea copii, am trecut în administrația publică centrală. De zece ani, lucrez în Guvernul României. Am fost propunerea acestei instituții fiindcă de zece ani mă cunoșteau”.

Ea a mai spus că și-a dorit să vină pentru a fi alături de ceilalți membri ai CNA. „De ce mi-am dorit să vin? Există o perioadă în viața oricărui om în care deși toate judecățile spun nu, el spune da. Și sunt vie, mulțumesc lui Dumnezeu, încât să spun da încerc, da putem. Cred că am venit în primul rând din respect pentru Cristina Trepcea și Narcisa Iorga, două femei pe care a trebuit să le cunosc întâi din presă. Cred că am venit pentru Răzvan Popescu, pentru Mihai Mălaimare, pentru Cristian Mititelu, pentru Valentin Jucan, pentru Lorand Turos, să pun umărul să ne facem treaba și cred că am venit pentru toți colegii mei, care astăzi sunt puncte cheie în toate televiziunile și sunt mândră de acest lucru și am venit pentru toți românii, cu care mă solidarizez, în secunda în care mă uit la televizor”, a spus Laura Georgescu.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
FOTO. Imagini fierbinți cu Simona Halep și Toni Iuruc! Nu au mai ținut cont că...
Cum a făcut tatăl Anamariei Prodan un milion de euro pe vremea lui Ceauşescu! Averea...
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat...
Ce este hypermiling și cum te poate ajuta să economisești carburantul
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Specii umane despre care nu știai ca există. „Omul Dragon”, cea mai recentă specie de...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Condiţia pe care trebuie să o îndeplinească românii fără certificat verde pentru a avea acces...
EXCLUSIV! DESCINDERI cu SCANDAL în cartierul HENRI COANDĂ! Video
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Mini-vacanţă pentru români: Vom acasă cu toţii! Câte zile vom avea libere?
BOMBA zilei! Ce reacție are a treia doză de vaccin. Se umflă pur și simplu
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021