Oprescu: Parcarea de lângă Arena Națională este gata și va fi funcțională de luni. Când se deschide parcarea de la Universitate

Oprescu: Parcarea de lângă Arena Națională este gata și va fi funcțională de luni. Când se deschide parcarea de la Universitate
Primarul Capitalei Sorin Oprescu a anunțat că începând de luni va fi funcțională parcarea de lângă Arena Națională, capacitatea acesteia fiind de 1.250 de locuri, prima din România care deține terenuri de sport pe acoperiș.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a anunțat că începând de luni va fi funcțională parcarea de lângă Arena Națională, capacitatea acesteia fiind de 1.250 de locuri, prima din România care deține terenuri de sport pe acoperiș.

„Parcarea este gata, va fi funcțională de luni atât pentru evenimente, cât și pentru perioadele dintre evenimentele organizate pe stadion”, a declarat, vineri, primarul Sorin Oprescu.

Ioan Mihăilescu, reprezentantul firmei Unicon, a spus că sistemul folosit la construcție este o premieră, fiind vorba de un sistem „post-comprimat la planșee”, care permite ca o placă de beton să aibă grosimea de 20 de centimetri, în loc de 34 de centimetri, cât au în mod normal, dar să asigure aceeași rezistență.

Costul unui loc de parcare în afara evenimentelor va fi cel aprobat de Consiliul General al Municipiului București pentru parcările din Capitală. În cazul celor care doresc să închirieze lunar, printr-un abonament, locuri de parcare, va fi elaborat un proiect, tariful urmând să fie stabilit ulterior.

Parcarea de lângă Arena Națională are o capacitate de 1.250 de locuri, parter și trei etaje, iar pe terasa parcării sunt amplasate două terenuri multifuncționale pentru tenis sau baschet și un teren de fotbal.

Suprafața parcării este de 7.500 de metri pătrați pentru toate etajele. Parcarea este dotată cu patru lifturi, camere de supraveghere și senzori de lumină.

Pentru evenimentele organizate pe Arena Națională, accesul pentru parcarea mașinilor va fi făcut pe baza biletelor destinate evenimentelor.

Primarul Capitalei a spus că se dorește elaborarea unui proiect prin care locurile de parcare să poată fi închiriate și de cetățenii care locuiesc în zonă, atunci când pe arenă nu sunt evenimente. Oprescu a precizat că, cel mai probabil, cetățenii care vor închiria locuri de parcare vor avea la dispoziție un calendar al evenimentelor și vor elibera parcarea pentru fiecare eveniment.

Potrivit reprezentanților municipalității, terenurile de sport vor fi folosite atunci când sunt evenimente sportive, pentru antrenamente, în afara evenimentelor organizate pe Arena Națională fiind destinate publicului.

Terenul de fotbal are un gazon sintetic format din trei straturi, de drenaj, de nisip și de granule ecologice, fiind achiziționat de la firma furnizoare de echipamente pentru Jocurile Olimpice.

De asemenea, fiind amplasate pe terasa parcării, terenurile sunt dotate cu garduri de protecție, au vestiare și dușuri, dar și instalație nocturnă, pentru a putea fi folosite și în timpul nopții.

Primarul Capitalei a precizat că parcarea a costat aproximativ 35 de milioane de lei fără TVA.

Lucrarea a fost executată de grupul de firme SC Bauunternehmung Granit GMBH & Unicon SA & SC Procema Engeneering SRL.

Oprescu: Parcarea de la Universitate va fi funcțională în cursul lunii septembrie

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, vineri, că parcarea subterană de la Universitate va fi funcțională în cursul lunii septembrie, precizând că lucrările au fost întârziate și de evenimentele care au loc în Piața Universității.

„Nu trece prima decadă a lunii septembrie, sau mai bine zis în cursul lunii septembrie va fi gata și parcarea de la Universitate. Și am să vă spun și de ce au fost întârziate lucrările. În zona aceea, fiind destinată adunărilor spontane, după câte ați văzut și voi, ba ne-am ocupat de ridicarea materialelor de construcție, ba le-am adus înapoi, ba ne-am ocupat de montarea panourilor, ba de sudura lor”, a spus Sorin Oprescu.

La începutul lunii iulie, primarul Capitalei spunea că parcarea subterană de la Unversitate, la care lucrările au început în august 2011, ar putea fi funcțională din 20 iulie.

Parcarea va avea trei niveluri și o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme și 21 de locuri speciale pentru motociclete. Aceasta va avea o intrare din strada Academiei, o ieșire lângă Muzeul de Istorie și încă o intrare „interschimbabilă” în dreptul străzii Toma Caragiu, acolo unde va fi amplasat și liftul pentru șoferii care parchează.

Potrivit reprezentanților municipalității, în funcție de necesități, această a treia rampă va fi amenajată pentru ieșirea sau pentru intrarea în parcare.

Întrebat în iulie despre costul lucrării, primarul Sorin Oprescu a spus că partea de construcție și montaj costă opt milioane de euro, fondurile fiind private, în baza parteneriatului încheiat de municipalitate.

De asemenea, Sorin Oprescu a arătat că va încerca să aducă în parcarea de la Universitate și mașinile locuitorilor din zona centrală, pentru a elibera străzile adiacente.

Întrebat despre costul unui loc de parcare, edilul șef al Capitalei a spus atunci că „a vorbi de prețuri la acest moment este hazardat”. El a precizat că tariful unui loc de parcare va fi stabilit de consilierii generali.

„Cu siguranță prețurile vor fi mai mari decât în zonele periferice ale orașului așa cum este în toate capitalele de largă respirație europeană, tocmai pentru a descuraja statul în parcare”, a mai spus Oprescu.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
La noapte SE SCHIMBĂ TOT. Fenomenul care dă viața zodiilor peste cap
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Cum ar putea România să hrănească toată Europa
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Colegii îi furau mereu laptele din frigider. Enervată, Naty a făcut un GEST de care...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Mihai Stoica s-a dat de gol! Unde se afla acesta, cu toate că a fost...
Lumea filmului, în doliu. Sylvester Stallone este în șoc
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide