PROGNOZA METEO DE 1 MAI

Publicat: 01/05/2012, 01:50
Actualizat: 14/05/2012, 15:48

ANM a dat prognoza meteo pentru luni, 30 aprilie, și marți, 1 mai 2012.

ÎN ȚARĂ (luni): Vremea va fi în continuare frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade, ușor mai scăzute în depresiuni, spre 4…5 grade.

VEZI MAI JOS PROGNOZA METEO DEFALCAT PE REGIUNI, ALĂTURI DE TEMPERATURILE MAXIME ȘI MINIME DIN FIECARE ZONĂ.

ÎN ȚARĂ (marți): Vremea se va menține frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza la munte, unde izolat vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade, ușor mai scăzute în depresiuni, spre 5…6 grade.

LA BUCUREȘTI (luni): Vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

BANAT

Vremea se va încălzi treptat până pe data de 1 mai, devenind deosebit de caldă, cu maxime termice medii de 27…28 de grade, apoi temperaturile diurne vor scădea ușor și treptat, revenind la valori normale spre sfârșitul primei decade a lunii mai. Minimele nocturne se vor menține ridicate, o ușoară scădere fiind de așteptat după data de 5 mai. În primele zile ale intervalului nu vor fi precipitații, iar probabillitatea de apariție a averselor, în general slabe cantitativ, va fi mai mare după data de 4 mai.

CRIȘANA

Valorile termice se vor situa cu mult peste mediile multianuale ale perioadei, caracterizând o vreme deosebit de caldă în prima jumătate a intervalului de prognoză, apoi vor scădea ușor de la o zi la alta, apropiindu-se de normele climatologice spre sfârșitul perioadei. Ploile, mai ales averse însoțite de descărcări electrice, se vor semnala cel mai probabil după data de 4 mai.

TRANSILVANIA

Temperaturile medii se vor mentine ridicate atât la valorile maxime cât și la cele minime până spre data de 3-4 mai, apoi regimul termic va marca o scădere treptată, valorile termice apropiindu-se de mediile multianuale ale perioadei spre sfârșitul perioadei de prognoză. În primele zile nu vor fi precipitații, vremea se va menține însorită, iar probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe cantitativ, va crește începând cu data de 4 mai.

DOBROGEA

Regimul termic se va menține relativ constant, valorile medii ale temperaturii aerului avand totuși o ușoară tendință de scădere în a doua jumătate a intervalului. Mediile maximelor vor depăși 20 de grade în prima parte a perioadei de prognoză, iar media minimelor se va situa peste 10 grade în toată perioada. Ploi slabe cantitativ se vor semnala în a doua jumătate a intervalului, cel mai probabil spre
6-8 mai.

MARAMUREȘ

Vremea va fi deosebit de caldă în primele zile, cu temperaturi medii de peste 25 de grade la valorile maxime și de peste 10 grade la cele minime. După data de 4 mai temperaturile vor marca o scădere, mai ales la valorile maxime diurne a căror medie nu va mai depăși 20 de grade la sfârșitul intervalului. Aversele, însoțite de descărcări electrice, vor avea o probabilitate mai mare de apariție între 4 și 7 mai.

MOLDOVA

Temperaturile medii vor avea valori maxime cu mult peste mediile multianuale, depășind frecvent 26 de grade până pe 2..3 mai, apoi vor marca o scădere, spre 20 de grade la sfârșitul intervalului. Minimele termice vor avea o valoare medie relativ constantă, cu o ușoară tendință de scădere în ultimele zile. În prima parte a perioadei de prognoză nu vor fi precipitații. Probabilitatea de ploi de scurtă durată, neînsemnate cantitativ, va crește după 2…4 mai.

MUNTENIA

Regimul termic va caracteriza o vreme calda, cu maxime termice medii între 24 și 27 de grade și minime de peste 10 grade, până în jurul datei de 5 mai, după care tendința va fi de scădere ușoară a maximelor. Ploile, slabe cantitativ și de scurtă durată, vor avea o probabilitate de apariție mai mare abia după data de 4 mai.

OLTENIA

Vremea va fi caldă în prima jumătate a intervalului, când temperaturile medii se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei. Minimele nocturne vor depăși ușor 10 grade, iar maximele se vor situa peste 24 de grade, până în jurul datei de 5 mai, apoi regimul termic va marca o ușoară scădere. Ploile, slabe cantitativ, își vor face apariția după data de 2 mai, dar cel mai probabil în
intervalul 4-6 mai.

LA MUNTE

Temperaturile minime vor fi exclusiv pozitive, cu valori medii de 7…8 grade în jurul datei de 1 mai, apoi în ușoară scădere. Valorile termice maxime vor fi mai mari decât mediile multianuale, având o medie de circa 16 grade, cu tendință de scădere în ultima parte a intervalului. Vremea va fi în general frumoasă în prima parte a intervalului. Averse si descarcari electrice se vor semnala după 1 mai, cu probabilitate mai mare de extindere în jurul datei de 5 mai.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale