RATB: „Toți călătorii răniți din cauza tramvaielor care au deraiat vor primi despăgubiri”. UPDATE Regia are poliță de asigurare la Astra

RATB: Toți călătorii răniți din cauza tramvaielor care au deraiat vor primi despăgubiri. UPDATE Regia are poliță de asigurare la Astra
Publicat: 10/05/2012, 16:06
Actualizat: 10/05/2012, 17:46

UPDATE 16: 02 Regia Autonomă de Transport București (RATB) este asigurată în caz de accidente de firma Astra Asigurări Reasigurări, cu care a încheiat, pentru prima jumătate a acestui an, un contract în valoare de aproape un milion de lei, potrivit Mediafax.

Obiectul contractului încheiat de RATB cu Astra îl constituie, potrivit anunțului de atribuire publicat în 12 ianuarie 2012, „serviciile de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule pentru primele șase luni din anul 2012”.

Contractul a fost încheiat prin negociere fără anunț de participare.

RATB era dispusă inițial să plătească cel mult 999.725 de lei pentru aceste servicii, însă oferta cea mai avantajoasă din cele trei primite de RATB a fost cea a SC Asigurări Reasigurări Astra SA, care avea o valoare estimată inițial la 1.063.789 de lei.

Valoarea finală a contractului a rămas însă cea a RATB, respectiv 999.725 de lei.


Regia Autonomă de Transport București (RATB) va despăgubi călătorii răniți în accidentul de tramvai produs joi în Pasajul Lujerului, a declarat Brândușa Raeceanu, purtător de cuvânt al RATB. Raeceanu nu a precizat care este suma pe care o vor primi victimele accidentului și nici ce trebuie să facă fiecare călător pentru a primi banii.

„RATB are încheiate contracte pentru servicii de asigurare nu numai pentru angajații proprii și pentru mijloacele de transport, ci și pentru asigurarea pasagerilor și a bagajelor. Toți călătorii răniți din cauza tramvaielor care au deraiat în această dimineață pe traseul liniei 41 vor primi despăgubiri din partea RATB”, a precizat Raeceanu, potrivit Agerpres.

Reprezentanții brokerilor de asigurări au precizat pentru gândul că polița de asigurare pe care o are fiecare vehicul din parcul RATB este una complexă, care prevede și despăgubiri pentru călători în caz de accidente.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat al RATB, conducătorii tramvaielor implicate în accidentul din Pasajul Lujerului au o vechime în Regia Autonomă de Transport București cuprinsă între 13 și 20 de ani, iar în această perioadă nu au avut evenimente majore, ci doar accidente ușoare.

Conducerea RATB a precizat că s-a constituit o comisie tehnică pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului și, în funcție de rezultatele anchetei, se vor lua măsurile legale ce se impun.

„Precizăm că RATB are contracte pentru servicii de asigurare a pasagerilor și a bagajelor. RATB cere scuze călătorilor pentru acest eveniment nedorit”, se arată într-un comunicat de presă al RATB.

În prezent, la nivelul RATB s-a constituit o comisie tehnică pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului, iar în funcție de rezultatele anchetei RATB și a organelor de cercetare ale Poliției și Procuraturii se vor lua măsurile legale ce se impun.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Tragedie în sport. Fotbalist ucis la doar 21 de ani, în Hunedoara
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?