REȚEAUA DE PROSTITUȚIE coordonată de soția șefului de cabinet al lui Sorin Blejnar. Fetele erau plasate unor politicieni, sportivi sau oameni de afaceri

REȚEAUA DE PROSTITUȚIE coordonată de soția șefului de cabinet al lui Sorin Blejnar. Fetele erau plasate unor politicieni, sportivi sau oameni de afaceri
Publicat: 18/07/2012, 18:22
Actualizat: 19/07/2012, 19:20

Andreea Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, soția lui Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, fost președinte al ANAF, este acuzată de procurorii DIICOT că a coordonat o rețea de prostituate, alături de sora ei, Maria Magdalena Lungu, 38 de ani.

UPDATE 17.25 Soția lui Codruț Marta, Andreea Elena Marta, a fost reținută de procurori pentru 24 de ore, aceeași măsură fiind dispusă și pentru sora acesteia Maria Magdalena Lungu.

UPDATE 16.00 Procurorii au ridicat de la domiciliul învinuiților calculatoare, telefoane mobile și diverse înscrisuri. Soția lui Codruț Marta și sora ei mai mare erau sprijinite de alte două persoane (Victoria S. și Valentin P.), pentru a racola fete din rândul studentelor care participau la concursuri de modeling în România, conform Poliției.

Printre clienții rețelei de prostituate de lux se numărau politicieni, oameni de afaceri și sportivi. Aceștia cheltuiau sume foarte mari de bani pentru a organiza petreceri private, în special în străinătate și în cluburi exclusiviste.

Rețeaua de prostituție activa atât în România, cât și în locații precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.

Fetele erau plătite cu sume cuprinse între 300 și 500 de euro, iar restul banilor, mult mai mulți, erau reținuți de coordonatorii grupării – surorile Lungu și ceilalți doi învinuiți.


„Tinerele ce practicau prostituția erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumusețe sau prezentări de modă, selecția fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestațiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiți cetățeni străini potenți financiar sau persoane din lumea mondenă„, arată procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Soția lui Marta este acuzată că racola clienți pentru această rețea, din rândul persoanelor cu situație materială foarte bună, cărora le facilita întâlniri cu fetele, în schimbul unor sume importante de bani.

Activitățile de prostituție și proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în București, Tulcea, Brașov și Călărași, dar și în alte țări – Italia, Elveția, Principatul Monaco, mai susțin procurorii.

La această oră, soția lui Marta și alți învinuiți în acest dosar sunt audiați la sediul DIICOT.

Andreea Elena Marta este cea care a reclamat la Poliție dispariția de la domiciliu a soțului ei, Codruț Marta, pe 25 mai. Marta este în prezent dat în urmărire internațională prin Interpol. Tatăl său a declarat presei că ultima oară când a vorbit cu Marta, acesta ar fi avut planificată o plecare în Monaco.

Codruț Marta este acuzat de procurorii DNA că a coordonat, în perioada mai 2011-iulie 2012, alături de omul de afaceri Radu Nemeș, o grupare infracțională care a făcut evaziune fiscală cu 33.000 de tone de motorină, prejudiciind statul cu 15 milioane de euro, prin neplata TVA și a accizelor.

În același dosar, fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, este acuzat de procurorii DNA de complicitate la evaziune fiscală și sprijinire a acestui grup infracțional. De aceleași fapte este acuzat și Viorel Comăniță, fostul șef al Autorității Naționale a Vămilor, care este în prezent arestat preventiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO